banner16

CHP, tekere mesajını hem kürsüden verdi hem pankartla

Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkerenin Genel Kurul'daki oylaması öncesi CHP Genel Merkezi'ne "Türkiye'de yabancı asker postalı istemiyoruz" yazılı bir pankart asıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında aynı vurguyu yaptı. 

17 Ekim 2023
CHP, tekere mesajını hem kürsüden verdi hem pankartla

Cumhurbaşkanı'nın Irak ve Suriye'ye asker gönderme yetkisini iki yıl daha uzatan tezkere TBMM Genel Kurulu'nda bugün oylanacak.

Oylama öncesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'ne tezkereye tepki amaçlı bir afiş asıldı.

Genel merkez binasına asılan dev afişte "Türkiye'de yabancı asker postalı istemiyoruz" ifadelerinin yer aldığı görüldü.


CHP lideri Kemal Kılıçdaorğlu, tezkere ilişkin Bahçeli'ye seslenerek "MHP olarak bu tezkereye evet diyeceğini söylüyorsun. Sana bir soru: Yabancı asker postallarının Türkiye Cumhuriyeti topraklarını çiğnemesine 'evet' diyor musun demiyor musun? Bu kadar açık. Milliyetçiyim diyorsun bu kardeşiniz de milliyetçi. Altı okumuzdan birisi de milliyetçilik. Asla ve asla yabancı bir askerin Türkiye'ye gelmesini istemiyorum" demişti.  

Kılıçdaroğlu: Biz kendi ülkemizde yabancı asker postalı istemiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin grup toplantısında konuya değindi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde görev yapacak askerin görev süresinin uzatılması için Meclis'te gündeme gelecek tezkereye "hayır" diyeceklerini yineleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz kendi ülkemizde yabancı asker postalı istemiyoruz" dedi. CHP lideri, "Filistin halkının kendi topraklarına kavuşmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

"Yabancı askerler geldiğinde bütün CHPliler karşısında duracağız"

Kuzey Irakta bizim askerin başına çuval geçirdiler. Erdoğan'a sordular, Amerikaya nota verecek misiniz? Müzik notası mı vereceğim dedi. Mavi Marmara'da haklı davamızı sattılar 20 milyon dolara. Vatandaşlar duymasın diye gece Meclisten geçirdiler Meclis TV'yi kapatarak. Yabancı askerler geldiğinde bütün CHPliler karşısında duracağız ve bunları göndereceğiz. Bu ülke milli kurtuluş savaşını veren bir ülkedir. Ben bu tarihe ihanet ettirmeyeceğim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.