banner16

Bakan Şimşek: Ekonomik programın sonuçlarını görmek için en az bir yıla ihtiyaç var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ekonomik programın sonuçlarını görmek için en azından bir yıla ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. 

13 Ekim 2023
Bakan Şimşek: Ekonomik programın sonuçlarını görmek için en az bir yıla ihtiyaç var

Bakan Şimşek, iktidarın iki yıl önce döviz kurunu kontrol altında tutmak amacıyla devreye soktuğu, Hazine'ye ciddi yük oluşturduğu gerekçesiyle ekonomistler tarafından eleştirilen kur korumalı mevduatla ilgili olarak da "Kur korumalı mevduattan çıkmak istiyoruz. Kur korumalı mevduattan çıkarken geleneksel lira mevduatları dolarizasyona göre daha cazip hale getiriyoruz" dedi.

Kurala dayalı politikaya geri dönmek istediklerini söyleyen Şimşek, Türkiye'de ciddi bir mali konsolidasyona ulaşıldığının altını çizdi.

Şimşek, "Para politikası, politika faizinin ima ettiğinden daha sıkı" derken; kurala dayalı para politikasına geri dönüleceğini belirtti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50