banner16

Erdoğan: Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapacağız

Erdoğan, Kabine toplantısının ardından şu açıklamalarda bulundu: 

09 Ekim 2023
Erdoğan: Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapacağız

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Gündeminde İsrail-Filistin gerilimi, terörle mücadele ve emeklilere yapılacak zammın olması beklenen Kabine toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı saat 16.50'de başladı.

Erdoğan, Kabine toplantısının ardından şu açıklamalarda bulundu:

"Bazılarının milli mücadeleyi yöneten 15 Temmuz'da hain darbecilere direnen meclisimize gazi demeye dili varmıyor olsa da TBMM, bu şanlı ünvanı inşallah ilelebet taşıyacaktır. Gazi Meclisi'mizde milli iradenin temsilcisi sıfatıyla ülkesine ve milletine hizmet etmek için görev yapan tüm milletvekillerine yeni yasama yılında bir kez daha başarılar diliyorum.

Danıştay eğitim tesislerinin açılışı ile uluslararası yüksek idare yargı mercilerinin yönetim kurulu toplantısı ve seminerinin kapanışı töreninde yüksek yargı mensuplarımızla bir araya geldik. Türkiye Yüzyılını inşallah adaletin yüzyılı yapma hayalimize adım adım ilerliyoruz.

Bizde ve dünyada dini, etnik kökene dayalı çatışmaların, nefret suçlarının arttığı dönemde Türkiye'nin sergilediği kuşatıcı ve kucaklayıcı tavır çok çok önemlidir. İstanbul'da tüm semavi dinlerin temsilcileri ve mensuplarının katılımı ile başlayan hoşgörü ve dayanışma ikliminin Kudüs başta olmak üzere dünyanın her yerine örnek olmasını temenni ediyoruz. bugün de kabine toplantımızdan önce üniversitelerimizin 2023-2024 akademik yılının açılış törenini gerçekleştirdik. Yeni akademik yılın yüksek öğretim kurulumuza, üniversitelerimize, hocalarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Eylülün ilk haftasında OVP'yi milletimizin ve iş dünyamızın takdirine sunduk. 2053 vizyonumuzun önemli bir parçası olan 12. kalkınma planımızın hazırlıklarını önemli ölçüde tamamladık. Gelecek 30 yıla dair hedef ve vizyonumuzun yol haritasını teşkil edecek planın detaylarını önümüzdeki haftalarda kamuoyumuzla paylaşacağız. orta ve uzun vadeli programları yürütürken ekonominin güncel sorunlarını ve ihtiyaçlarını da ihmal etmiyoruz. 

Küresel ekonominin geleceği ile ilgili tahminlerin giderek kötümserleştiği dönemde Türkiye kendini farklı bir güzargaha taşımıştır. kur, enflasyon düzenine sıkıştırılma gayretlerini bir kez daha boşa çıkarmakta kararlıyız. Türkiye'yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyütme esasına dayanan stratejimizden en küçük geri adım atmıyoruz. bu doğrultuda geldiğimiz seviyenin gereği olan yeni yöntem ve politikaları devreye alıyoruz. küresel ekonominin büyüme tahminleri sürekli düşürülürken Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminlerinin düzenli olarak yükseltilmesi doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor.

Yılın ilk yarısında yüzde 3,8 büyüyen 254 milyar doları aşan ihracatının etkisiyle küresel ticaretten aldığı pay yüzde 1,03'e yükselen Türkiye, depremin getirdiği yüke rağmen hedeflerine ilerlemeye devam ediyor. 

Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz. Otomotiv sektörü ile ilgili getirdiğimiz pazarlama, satış ilan sınırlamalarının etkisi giderek daha fazla hissediliyor. Konut sektöründe haksız fiyat yükselten firmalar bunun bedelini ağır para cezasıyla ödeyecek.Tüketicilerimizi korumak için aldatıcı reklam yapan firmalar ile, etiketi ile kasası arasında fiyat farkı bulunan işletmeler üzerinde de hassasiyet ile duruyoruz

Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Bakanlıklarımıza yeni hazırlıklar yapmaları noktasında gerekli talimatları vermiştik. Toplantımızda yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışan emekliler bunun dışında kalacak. Bu ödemeler kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yıl başından sonra da her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz.

Müslümanlar olarak Kudüs'ü Şerif'in gönül dünyamızda ayrı bir yeri vardır. Ecdadımızın idaresinde bu bölgede barış ve huzur içinde yaşanmıştı. 

İsrail-Hamas çatışması

İsrail'in Filistin halkının temel haklarını hiçe sayan yaklaşımı son olayda da görüleceği üzere kendi halkının güvenliğini de tehdit etmektedir. Biz ne İsrail topraklarında ne Filistin topraklarında tek bir masumun dahi burnunun kanamasına razı olmadığımızı hep söyledik, söylüyoruz. Bugün hiçbir ayrım yapmadan, köken ve dinine bakmadan insanı savunuyoruz. İsrail güvenlik güçlerinin ve illegal yerleşimcilerin Filistinlilere uyguladığı zulme, infazlara, can ve mal kaybına nasıl karşıysak İsrail sivillerine yönelik rastgele eylemlere de aynı şekilde karşıyız. Hele Hele Gazze'nin orantısız hava ve kara saldırılarıyla yerle yeksan edilmesi, camilerin bombalanması, bu sırada masum çocuk, kadın ve yaşlı sivil ölümleri asla kabul edilemez bir durumdur. İsrail şehirlerine yönelik eylemlerde benzer manzaralar ortaya çıkmışsa bunları da kesinlikle tasvip etmiyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.