banner16

Ali Babacan'dan 2004 anısı: Nerede birlikte çalıştığım Erdoğan, nerede şimdiki Erdoğan

DEVA Partisi lideri Ali Babacan,  Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olduğu dönemden bir anekdot paylaştı. 

19 Eylul 2023
Ali Babacan'dan 2004 anısı: Nerede birlikte çalıştığım Erdoğan, nerede şimdiki Erdoğan

Seçim sonrası yapılan zamları eleştiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2004 yerel seçimleri döneminden Erdoğan ile "zam" üzerine bir hikayesini anlattı. Halkın seçim öncesi  aldatıldığını söyleyen Babacan, "Nerede benim birlikte çalıştığım Erdoğan, nerede şimdiki Erdoğan" dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan,  Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olduğu dönemden bir anekdot paylaştı.

Seçim dönemi olan mayıs ayında 20 lira olan mazotun bugün 40 lira olduğunu hatırlatan Babacan,  benzer bir senaryonun 2004 yerel seçimlerinde de ortaya atıldığını aktardı. Ancak Erdoğan'ın o dönemki yaklaşımı ile bugünkü yaklaşımının farklı olduğunu söyleyen Babacan, Erdoğan'ın sıklıkla kullandığı söze gönderme yaparak, "Nereden nereye..." dedi.

Hikayeyi anlattığı videoyu X hesabından paylaşan Babacan, videoda şunları söyledi:

"Benim çiftçim, esnafım ne yapsın şimdi?

Seçim için sandığa giderken mazota 20 lira ödüyordu, bugün 40 lira ödüyor. 

Bu, sağ gösterip sol vurmak değil mi, bu aldatmak değil mi?

Eğer zam ihtiyacı var, bunu siz seçimden önce yapmıyorsanız seçimde her şeyi güzel gösteriyorsanız bu aldatmak değil mi?

"Aldatan da olmayacağım, aldanan da"

Eskiden böyle değildi. Bakın 2004 yerel seçimlerine gidiyoruz. Aynı bu akaryakıt fiyatlarıyla ilgili artış ihtiyacı oluştu. Ve ben de dedim ki, yine maliyetler arttı; o zaman petrol de 20 liradan başladı, artıyordu, İbrahim Bey de hatırlar o günleri. Biz 20 liradan aldık petrolü, 150 dolara kadar çıktı. O şartlardan enflasyon düştü, hiç sormuyorlar nasıl yaptınız diye. Dedim ki sayın Erdoğan'a, 'Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili güncelleme gerekiyor, mart sonunda yerel seçim var.'

Dedi ki, 'Bunu şimdi bekletip de seçimden sonra yaparsak bu milleti aldatmak olur' dedi. Ben de 'Helal olsun, gerçekten dürüst bir yaklaşım' dedim. Bunu basın mensupları arşivlerden bulabilir. Sonra dedi ki meydanlarda, 'Ben bu zamları bekletip seçimden sonra yapardım. Ama aldatan da olmayacağım, aldanan da' dedi ve millet zamları alkışladı. 

2004 yerel seçimlerine giderken bunlar oldu. Onun için diyorum ki, 'Nereden nereye.'"

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50