banner16

Kılıçdaroğlu, CHP İzmir il kongresinde çıkan olaylar için talimat verdi!

"Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, olağan İzmir il kongremizde kamuoyuna yansıyan ve parti kültürümüz ile bağdaşmayan olayları çıkartanların araştırılması ve gerekli işlemlerin yapılması talimatı vermiştir." 

17 Eylul 2023
Kılıçdaroğlu, CHP İzmir il kongresinde çıkan olaylar için talimat verdi!

CHP İzmir İl Kongresi'nde yaşanan çarşaf liste ve blok liste tartışması yumruklu kavgaya dönüştü. Arbedenin arasında kalan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu polis eşliğinde kongrenin yapıldığı salondan çıkarıldı.

KILIÇDAROĞLU TALİMAT VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir il kongresinde yaşanan olayların araştırılması ve gerekli işlemlerin yapılması talimatı verdi.

CHP'den yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, olağan İzmir il kongremizde kamuoyuna yansıyan ve parti kültürümüz ile bağdaşmayan olayları çıkartanların araştırılması ve gerekli işlemlerin yapılması talimatı vermiştir." ifadelerine yer verildi.

 ASLANOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

CHP İzmir il kongresinde mevcut başkan Şenol Aslanoğlu yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Başkan Aslanoğlu, “CHP’nin hiçbir kongresinin kaybedeni olmaz. Her zamanki gibi kongreden CHP, güçlenerek ve kardeşlikle çıkmıştır. Yarından tezi yok. El ele omuz omuz sahalarda olacağız. 30 ilçenin 30’unda ve büyükşehirde CHP’nin bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız” dedi.

Fuar İzmir’de gerçekleştirilen 38. CHP İzmir İl Kongresi’nde mevcut il başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak yarıştı. Kongrede blok liste ile yapılan seçimleri beyaz liste ile yarışan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu kazandı. Aslanoğlu, 550 delegenin oy kullandığı kongrede 412 oy alırken rakibi Başak ise 138 oy aldı.

Sonuçların ardından konuşan Aslanoğlu, şunları söyledi:

“İki gündür bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. CHP’nin hiçbir kongresinin kaybedeni olmaz. Her zamanki gibi kongreden CHP, güçlenerek ve kardeşlikle çıkmıştır. Yarından tezi yok. El ele omuz omuzü sahalarda olacağız. 30 ilçenin 30’unda ve büyükşehirde CHP’nin bayrağını bir kez daha dalgalandıracağız. Destek veren, katkı koyan, iki gününü bizimle paylaşan tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. İl kongrelerini ilçe başkanlarımız yaratır ve var ederler. İki günü yaratan 30 ilçe başkanım iyi ki varsınız, iyi ki yoldaşımsınız.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50