banner16

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Madımak affı' tepkisi

“Ahlaki meşruiyeti olmayan Erdoğan, bu ülkeye ömrünü vakfetmiş, 80 yaşının üstüne gelmiş emekli generallerimizi hapiste tutarken; suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş. Şimdi söyler misiniz, ahlak bunun neresinde?” 

06 Eylul 2023
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Madımak affı' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Madımak Katliamı davasında müebbet hapis cezası alan Hayrettin Gül'ün cezasını affetmesine ilişkin, “Ahlaki meşruiyeti olmayan Erdoğan, bu ülkeye ömrünü vakfetmiş, 80 yaşının üstüne gelmiş emekli generallerimizi hapiste tutarken; suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş. Şimdi söyler misiniz, ahlak bunun neresinde?” açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Madımak Katliamı Davası’nda müebbet hapis cezası alan Hayrettin Gül’ün hastalık gerekçesiyle cezasının kaldırılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

 

Ahlaki meşruiyeti olmayan Erdoğan, bu ülkeye ömrünü vakfetmiş, 80 yaşının üstüne gelmiş emekli generallerimizi hapiste tutarken; suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş. Şimdi söyler misiniz, ahlak bunun neresinde?

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) September 6, 2023

Kılıçdaroğlu, bugün sosyal medya platformu X’ten (Twitter) yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“AHLAKİ MEŞRUİYETİ OLMAYAN ERDOĞAN, 80 YAŞININ ÜSTÜNE GELMİŞ EMEKLİ GENERALLERİMİZİ HAPİSTE TUTARKEN, SUÇU SABİT BİR KATİLİN SERBEST BIRAKILMASINI EMRETMİŞ. AHLAK BUNUN NERESİNDE?”

“Erdoğan yine sözlerimi çarpıtarak, yalanlarına devam etmiş. Bir sosyolojiden bahsederek, özeleştiri yaptığımı anlayamamış. Ben kendisinin ‘ahlaki ve siyasi meşruiyetinin olmadığını’ söylemiştim. Erdoğan’ın uçan sarayına binen gazeteciler bu soruyu sormamış. Aynı, seçim öncesi Türkiye’nin doğal gaz borcunu erteleyip, Erdoğan’a kaynak yaratan Putin’in, bunu ne karşılığında yaptığını sormadıkları gibi… Ahlaki meşruiyeti olmayan Erdoğan, bu ülkeye ömrünü vakfetmiş, 80 yaşının üstüne gelmiş emekli generallerimizi hapiste tutarken; suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş. Şimdi söyler misiniz, ahlak bunun neresinde?”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.