banner16

Perinaz Yaman, Kılıçdaroğlu'na hakaret tweetlerini kendisinin atmadığını öne sürdü

Özür dileyen Yaman, "Hesabım personelimde açıktı" açıklamasını yaptı. 

02 Eylul 2023
Perinaz Yaman, Kılıçdaroğlu'na hakaret tweetlerini kendisinin atmadığını öne sürdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atandığı iddia edilen ve sosyal medya hesabında Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaret içerikli, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde paylaşımlar yer alan Perinaz Mahpeyker Yaman, özür dileyerek paylaşımları kendisinin yapmadığını söyledi.

Sosyal medya hesabında Kılıçdaroğlu ve Atatürk'ün aleyhinde paylaşımlar olan Perinaz Mahpeyken'in CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atandığı iddia edildi. Söz konusu haber kamuoyunda yankı uyandırırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, söz konusu iddiayı yalanladı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve PM üyesi Aylin Nazlıaka da "Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile konuşarak teyit ettim: Genel Başkanımızın Kadın ve Aile Politikaları danışmanı yoktur” diye paylaşım yaptı.

Tartışmalar devam ederken, Perinaz Yaman'dan söz konusu tweetler hakkında paylaşımlar geldi. Yaman, uzun yıllar AKP'yi desteklediğini ancak artık Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldığını söyledi. Yaman, söz konusu paylaşımları kendisinin yapmadığını iddia ederek Kılıçdaroğlu'ndan ve kamuoyundan özür diledi. 

Yaman'ın X'ten yaptığı açıklama şöyle:

"Dünden beri sosyal medya üzerinden benimle ilgili yapılan yorumları okuyunca bir açıklama yapmam gerektiğine inanıyorum. 

Her şeyden önce benim üzerimden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan son derece yakışıksız suçlamalar için buradan sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür diliyorum.

Bütün samimiyetim ve inancımla söylüyorum ki, o tweetleri ben yazmadım. 

Ben bir iş kadınıyım ve bazen aylarca sahada olduğum oluyor. Telefonumun tüm sosyal medya şifrelerini yanımda çalışan personele veriyordum. Ve kimi zaman aylarca sosyal medya kullanmıyordum. 

Evet, doğrudur yıllarca AK Parti'yi destekledim. Çeşitli kademelerde aday adayı oldum ama hiçbir zaman Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'e saygısızlık edecek kadar vicdansız olmadım. 

Nitekim uzun yıllardır Anıtkabir'i hep ziyaret ederim ve onurla ziyaret etmiştim. 

Ben Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na inandım. Bu ülkenin barışa ve huzura kavuşması için göstermiş olduğu fedakarlığı görünce CHP'de bir nefer olarak çalışmak istedim. 

6 çocuk annesi bir iş kadını olarak bundan onur duyuyorum. 

Tekrar tekrar, benim yazmadığım ama sizleri derinden üzen bu tweetler için hepinizden özür diliyorum."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50