banner16

HDP'nin yeni eşbaşkanları belli oldu

"Güçlerimizi Yeşil Sol Parti'ye yığacağız ama HDP ruh olarak da kurum olarak da devam edecek" 

27 Ağustos 2023
HDP'nin yeni eşbaşkanları belli oldu

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), 4’üncü Olağanüstü Kongresi Ankara’da, Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davasının yarattığı risk nedeniyle siyasi çalışmalarına Yeşil Sol Parti çatısı altında sürdürecek olan HDP'de HDP MYK üyesi Sultan Özcan ve Yeşil Sol MYK üyesi Cahit Kırkazak partinin eş genel başkanları olarak göreve geldi.

Mithat Sancar, "Bu kongre, sürecin finali değil; başlattığımız muhasebe sürecinin duraklarından biridir. Bundan sonra birikimimizi, mücadele tecrübemizi ve güçlerimizi Yeşil Sol Parti'ye yığacağız, ama HDP ruh olarak da kurum olarak da devam edecek" dedi.

HDP'nin eski vekili Murat Çepni, Adnan Yücel'in "Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek" şiiriyle açılışı yaptı. Kongre, haklarında yakalama kararı çıkarılan ve ifade vermeye giderken dönüş yolunda geçirdikleri trafik kazasında vefat eden Geverli Barış Anneleri Perişan Akçelik ile Adalet Safalı’ya adandı. Daha sonra, mevcut eş başkanlar Mithat Sancar ve Pervin Buldan konuşma yaptı.

Buldan: Bize karşı çökertme planı uygulayanlar gördü ki diz çökmedik

Açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP, toprağın içine düşen cemre gibi sevgi fidanıdır. Bu cemreyi yok etmeye çalışanlar iyi bilsinler ki; bu mücadeleyi bitiremeyecekler!” diye konuştu. “Bu çatı altında mücadele yürütmekten HDP’nin bir ferdi olmaktan her zaman büyük bir onur duydum, bu dava ‘son nefesini verenlerin dahi borçlu gidiyorum’ diyenlerin bir partisidir!” diyen Buldan, “Fırtınalara karşı hem direndik hem de mücadele ettik. Umudu çoğalttık, asla vazgeçmedik, geri adım atmadık, bir an bile tereddüt etmedik. Bize karşı çökertme planı uygulayanlar gördü ki diz çökmedik, ama onların çökertme planları çöktü” ifadelerini kullandı.

Sancar: Bu sürecin finali değil, başlattığımız muhasebe sürecinin duraklarından biridir!

Ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bu kongre, sürecin finali değil; başlattığımız muhasebe sürecinin duraklarından biridir. Bundan sonra birikimimizi, mücadele tecrübemizi ve güçlerimizi Yeşil Sol Parti'ye yığacağız, ama HDP ruh olarak da kurum olarak da devam edecek” dedi.

Sancar: HDP ağacını korumak hepimizin borcudur

“HDP’ye yönelik eleştirilerin, bu süreçle ilgili çeşitli değerlendirmelerin önemi var. Ama bu fikriyata yönelik çeşitli çevrelerin sahneye sokmaya çalıştığı planlar da gerçektir. Bunlara karşı uyanık olmak ve dimdik ayakta duran HDP ağacını korumak hepimizin borcudur” diyen Sancar, “Bu ülkeyi kanlı döngüden, karanlık girdaptan çıkaracak kararlılıktaki irade buradadır. Bu mücadelenin her düzeyde bir neferi olarak bundan sonra da elimden gelen her türlü çabayı halkımızla birlikte göstermeye devam edeceğim” sözlerini kaydetti.

Sultan Özcan kimdir?

1965 yılında Kayseri'nin Develi ilçesinde doğan Sultan Özcan, HDP Merkez Yürütme Kurulu'nda sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerle ilgili çalışmalar yürüten komisyonun eş sözcülüğü görevindeydi.

Cahit Kırkazak kimdir?

1979 Diyarbakır doğumlu Cahit Kırkazak Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu, Anadolu Üniversitesi İİBF, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümlerinden mezun oldu.

Serbest avukatlık da yapan Kırkazak, Yeşil Sol Parti MYK üyesi olarak görev yapıyordu.

Kırkazak, Selahattin Demirtaş'ın ve HDP'nin avukatlarından biriydi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50