banner16

Bahçeli'nin körüklü çizmeli mesajı Yunan basınında yankı buldu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli, Kuzey Kıbrıs'ta yaşanan BM gerginliği konusunda, makamında Söke Körüklü Çizmesi giyerek dolaştığı bir video paylaşarak "Kıbrıs Türktür" mesajı verdi. Bahçeli'nin paylaşımı Yunan basınında büyük ilgi çekti. 

21 Ağustos 2023
Bahçeli'nin körüklü çizmeli mesajı Yunan basınında yankı buldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı’nın Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak için hayata geçirmek istediği Pile-Yiğitler Projesi, Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından engellenmeye çalışıldı.

Projenin hayata geçirileceği yerde gerginlik yaşandı, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Kimsenin toprağında, malında gözümüz yok" dedi.

Yeşil Hat üzerindeki Pile Köyü’ne ulaşımı kolaylaştırmak için hazırlanan Pile-Yiğitler Projesi’nin Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından engellenmeye çalışılması Ankara’nın tepkisini çekti. Dışişleri Bakanlığı, BM Barış Gücü'nün müdahalesini kınarken, yaşanan gerilime ilişkin açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Barış Gücü’nün Rum Kesimi’ni memnun etmeye dönük söz konusu tavrı, bizatihi Kıbrıs’taki varlığını ve itibarını zedelemiştir.” dedi. 

Bahçeli'nin körüklü çizmeye giyerek verdiği "Kıbrıs Türk'tür" mesajı Yunan basınında büyük yankı buldu.

Bahçeli'nin körüklü çizmeli mesajı Yunan basınında büyük yankı buldu - 1

KÖRÜKLÜ EFE ÇİZMELERİ İLE TARİHİ GÖNDERME

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise konuya ilişkin sosyal medyada Yunan basınında ses getiren bir paylaşım yaptı. 

Paylaşımda körüklü Söke Efe çizmesi giyerek tarihi bir gönderme yapan Bahçeli, ofisine doğru yürürken görüldü. Sosyal medyada yayımlanan videoya Zeki Müren'in "Ağlama Sevdam" şarkısı ile "Kıbrıs Türk'tür" ifadesi de eşlik etti.

Bahçeli daha önce de Pile’deki olaya değinerek "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti BM Barış Gücü mensuplarına hak ettikleri cevabı vermiş, çalışmalarını engellemeye yönelik pervasız girişimleri bertaraf etmiştir. Kendisi haklıdır, bölgedeki müdahaleler doğrudur ve bizim tam desteğimize sahiptir." demişti. 

BAHÇELİ’NİN KÖRÜKLÜ ÇİZMELERİNİN ARDINDAKİ MESAJ

Bahçeli giydiği çizmelerle Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun Lozan Antlaşması'nı imzalarken bir İtalyan yetkiliyle yaşadığı bir olayı yeniden canlandırdı. 

Ankara'daki İtalyan Büyükelçisi zamanında Atatürk'le görüşmüştür.

Görüşme sırasında İtalyan büyükelçi, Türkiye'den Antalya ve Rodos'tan vazgeçmesini istemiştir. Atatürk daha sonra yan odaya geçerek askeri kıyafetlerini ve siyah botlarını giymiş ve toplantıya geri dönmüştür. Bu gelişme İtalyanları "korkutmuş" ve tek kelime etmeden ayrılmışlardır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.