banner16

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Limak Vakfı ile ortaklığını sonlandırdı

İkizköy Çevre Komitesi'nin Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’na (UNDP) yazdığı mektup sonrası UNDP, Limak Holding'e bağlı Limak Vakfı ile olan ortaklığını sonlandırdığını duyurdu. 

19 Ağustos 2023
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Limak Vakfı ile ortaklığını sonlandırdı

UNDP, yaptığı yazılı açıklamayla "İnceleme sonuçları, UNDP’ye Limak Vakfı ile ortaklığını sona erdirme dışında başka bir seçenek bırakmamıştır" ifadelerine yer verdi

UNDP'nin açıklamasında, Limak Vakfı'nın Limak Holding'in bir kolu olduğu hatırlatılırken şu ana kadar Limak Vakfı'ndan herhangi bir proje için finansman desteği alınmadığı aktarıldı.

UNDP'nin değişen koşullara göre incelemeler yaptığı vurgulanırken Limak Vakfı ile bulunan ortaklığın durumu için şöyle denildi:

"Son aylarda sivil toplum aktivistleri tarafından dile getirilen endişeler, UNDP’yi Limak Grubu için özenli inceleme sürecini yenilemeye teşvik etmiştir. İnceleme sonuçları, UNDP’ye Limak Vakfı ile ortaklığını sona erdirme dışında başka bir seçenek bırakmamıştır. Ayrıntılar, UNDP’nin önümüzdeki günlerde ortakları ile yapacağı görüşmelerde kararlaştırılacaktır."

Akbelen’de ağaç kıyımına yol açan Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Şubesinin üyesi olduğu da ortaya çıkmıştı. Kısa süre sonra Vakıf, Özdemir’in "profesyonel faaliyetlerinin vakfın ilkeleri ile uyuşmadığı" gerekçesiyle Özdemir’in mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemlerinin başlatıldığı duyurmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.