banner16

Göç yolundaki leyleği İstanbul'da vurdular!

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde bir leylek silahla vuruldu. Kanadı kırılan leylek, tedavi altına alındı. 

19 Ağustos 2023
Göç yolundaki leyleği İstanbul'da vurdular!

İstanbul’da güneye göç eden leylek, silahla vuruldu.

Yaralı leylek, Perşembe günü Arnavutköy’e bağlı Yassıören Mahallesi’nde bulundu.

Mahalle sakinleri, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’yle yaralı leylek için irtibata geçti.

Ekipler tarafından alınan leylek, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi’ne teslim edildi.

Silahla vurulmaya bağlı kanadında açık kırığı bulunan ve kanaması olan leylek tedavi altına alındı.

Şu anda ilaç tedavisi gören leyleğin durumu kritik.

Gelecek hafta operasyon geçirmesi planlanan ve göç yolculuğu yarım kalan leylek, tedavilere yanıt verirse önümüzdeki dönem göç edebilecek.

Mahalle sakinleri her sene konaklamak için aynı yeri tercih eden başka bir leyleğin de elektrik direği üzerinde kaldığını ve uçmadığını belirtti.

Göç yolundaki leyleği silahla vurdular - 4

YARALANMALARIN NEDENİ ELEKTRİK ÇARPMASI VE SİLAHLI SALDIRI

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serhat Özsoy ise, göç dönemlerindeki leylek yaralanmalarının elektrik direkleri ve avcılıkla alakalı olduğunu dile getirerek uyarılarda bulundu.

“Beslenmek ya da dinlenmek için İstanbul'daki değişik yerlere inen leylekler bazı şeylerle karşılaşıyor. Bunlardan bir tanesi elektrik çarpmaları. Elektrik direklerinde akıma uğruyorlar ve orada çoğu yaralanıyor ya da ölüyor. Bir diğer neden de insanlar tarafından yapılan şeyler. Ateşli silah yaralanmaları, silahla vuruluyorlar.” diyen Özsoy, kendilerine bu şekilde çok sayıda leylek geldiğini belirterek, “Tedavi edebildiklerimizi ediyoruz. Bu göç dönemine genellikle yetişmiyor ama bir dahaki döneme uçurabildiklerimizi hayata kavuşturuyoruz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.