banner16

Marmara Üniversitesi'nde öğrenci yemekhanesine yüzde 200 zam

Marmara Üniversitesi yönetimi, yemekhane ücretlerine yüzde 200 zam yaptı. 

15 Ağustos 2023
Marmara Üniversitesi'nde öğrenci yemekhanesine yüzde 200 zam

Marmara Üniversitesi yönetiminin yayınladığı fiyat listesine göre, öğrenci yemeklerinin ücreti bugünden itibaren geçerli olmak üzere 15 liraya çıkardı.

Öğrenciler normalde yemeğe 5 lira ödüyordu. Böylelikle öğrenci yemeklerine yüzde 200 zam yapılmış oldu.

Konuya ilişkin Türkiye Komünist Gençliği (TKG) tarafından yapılan açıklamada, "Dev miktarda devlet desteğine sahip olan bir üniversitenin öğrencilerinin ücretsiz beslenme hakkını sağlayamaması kabul edilemez" denildi.

"ÜCRETSİZ BESLENME HAKKINI SAĞLAYAMAMASI KABUL EDİLEMEZ"

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Marmara Üniversitesi yemekhane ücretleri yüzde 200 oranında zamlandı! Öğrencilerin bir öğün için ödeyecekleri ücret 5 TL'den 15 TL’ye yükseldi.

Bizler her gün gerçekleşen zamlarla boğuşurken milyarlarca bütçelere sahip olan üniversite yönetiminin uyguladığı TÜİK rakamlarının çok üzerinde olan bu zam oranına sessiz kalacağımız düşünülmesin. Üniversite yönetimine 2,5 milyarlık bütçelerinin olduğunu hatırlatıyoruz.

Dev miktarda devlet desteğine sahip olan bir üniversitenin öğrencilerinin ücretsiz beslenme hakkını sağlayamaması kabul edilemez. Amasız, fakatsız zamlar geri alınsın diyor, tüm arkadaşlarımızı bu sese kulak vermeye mücadele etmeye çağırıyoruz!"

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50