banner16

Kılıçdaroğlu'ndan Akbelen'de 'seyyar tuvalet' nöbetine tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akbelen'de jandarmaya direnişçilerin başında tutturulan seyyar tuvalet nöbetine tepki gösterdi. 

14 Ağustos 2023
Kılıçdaroğlu'ndan Akbelen'de 'seyyar tuvalet' nöbetine tepki

Muğla'nın Milas ilçesinde YK Enerji'nin madencilik faaliyetleri için Akbelen Ormanı'ndaki ağaçların kesilmesini engellemek isteyen Milas ilçesinde yaşayan köylüler ve yaşam savunucuları nöbet tutmaya devam ediyor.

Dün İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Akbelen'deki direniş alanına gönderilen seyyar tuvaletlerin alana girişi bölgedeki kolluk kuvvetleri tarafından engellendi. Seyyar tuvaletleri nöbet alanına almaya çalışan yurttaşlara, kolluk kuvvetleri tarafından sert müdahale edildi. İki kişi gözaltına alındı.

Yaşanan olayla ilgili tepkisini gösteren CHP lideri Twitter'dan konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

"Akbelen ormanlarında vatana sahip çıkmak için mücadele eden vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarını dahi giderememesi için, başlarına jandarma dikmek asla kabul edilemez! Bu, hem korkunç bir baskıdır hem de böyle bir emir vermek köklü Jandarma Teşkilatımıza büyük saygısızlıktır."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50