banner16

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu zoom toplantısı sonrası ilk kez bir arada, 36 başkan toplantıya katılmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2024'teki yerel seçim çalışmalarını değerlendirmek üzere bugün belediye başkanları ile bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 2.5 saat sürdü. 

22 Temmuz 2023
İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu zoom toplantısı sonrası ilk kez bir arada, 36 başkan toplantıya katılmadı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetiminde, “değişim” talep eden CHP’den önemli isimlerin katıldığı toplantının sızdırılmasıyla ilgili parti içi gerginlik sürerken, bugün CHP'li il, ilçe ve büyükşehir belediye başkanları CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu, “sızdırılan video” gündeminin ardından ilk kez bugün bir araya gelmiş oldu.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun da katıldığı parti genel merkezindeki toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının değerlendirilmesi ve 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıkların ele alınması bekleniyor.

Toplantıya 36 belediye başkanı mazeret bildirip katılım göstermedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, girişte gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

Toplantı öncesi Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gazetecilerin sorusu üzerine, Türkiye ve parti için her şeyin çok güzel olacağını belirterek, "Bütün sorunları parti aşar, Türkiye de aşar ama bunun öncüsü CHP olur. Türkiye'de olumsuzun aşılmasının öncüsü de CHP olur, her zaman olduğu gibi" dedi.

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı yaklaşık 2.5 saat sürdü.

ERDEM GÜL: "CHP'DE DÜŞÜNCE, İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ÇOK RAHAT, GERÇEK VE ÖZGÜR BİR BİÇİMDE YERİNE GETİRİLİR"

CHP Genel Merkezi'ndeki toplantıya katılan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, şöyle konuştu:

"CHP'DE DÜŞÜNCE, İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ÇOK RAHAT, GERÇEK VE ÖZGÜR BİR BİÇİMDE YERİNE GETİRİLİR"

"Çok yakında iki ayı dolduracak iki turlu bir seçim geçirdik. Tabii ki bu seçim bütün partilerde olduğu gibi CHP'de de her yönüyle tartışılacaktır zaten tartışılıyor. CHP 100 yıllık bir parti ama sol, sosyal demokrat bir parti. Dolayısıyla düşünce, ifade özgürlüğü çok rahat, gerçek ve özgür bir biçimde burada yerine getirilir. Seçimde neler oldu, neler yapılabildi, neler yapılamadı, başarısızlıklar neydi bütün bunlar masaya yatırılıp tartışılıyor. Önümüzde de 8 ay sonra yerel seçimler var. Bu ikisi bir arada ele alınarak bugünkü toplantıda da muhtemelen tartışılacaktır."

Erdem Gül, bir gazetecinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eski ve mevcut parti yöneticilerinin katıldığı "Zoom" toplantısı ile ilgili soru üzerine de şunları söyledi:

"Bu daha çok parti kurullarının bakış açısıyla ilgili bir şey. Ben sızdırmayı hiç bir zaman doğru bulmam. Çünkü partililerin kendi aralarında değerlendirme yapma hakları vardır her düzeyde. Sızdırma zaten özel hayatın gizliliğine de aykırı bir konu. Hukuki açıdan, etik açıdan tartışmak gerekir. Parti kurulları birtakım insanların bir araya gelerek belirli konuları tartışmalarında bir sorun görmem ama bunu daha yaygın, kamuoyu önünde yapmayı daha uygun bulurum. Her şey açık açık halkın önünde konuşulmalı bence."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50