banner16

Meclis olağanüstü toplanıyor

TBMM Genel Kurulu, 25 Temmuz 2023 Salı günü saat 15.00'te olağanüstü toplanacak. 

19 Temmuz 2023
Meclis olağanüstü toplanıyor

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'nin başvurusu üzerine Meclis Genel Kurulu'nu olağanüstü toplanmaya çağırdı.

CHP'nin, ÖTV artışları ve zamların ardından TBMM'ye olağantüstü toplanma çağrısı yapmıştı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, muhalfetin çağrısının ardından Meclis'i 25 Temmuz'da olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP çağrısında ilişkin açıklamayı CHP Grup Başkanı Özgür Özel açıklama yapmıştı. Özel, "Son yapılan zamları ve ekonomideki kötü gidişatı görüşmek üzere CHP ve muhalefet partileri ile birlikte Meclis'i 25 Temmuz Salı günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırmak üzere dilekçemizi TBMM Başkanlığı'na sunuyoruz" demişti.

Ne olmuştu?

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) bu yıl iki kez ödenmesini öngören ve vatandaştan büyük tepki gören düzenlemenin Meclis’teki oylamasında muhalefetin büyük bir kesiminin oylamaya katılmadığı ortaya çıktı. CHP’den 69 milletvekili, İyi Parti’den 22, Yeşil Sol Parti’den de 40 milletvekili oylamaya katılmadı. Oylama sonucunda tutanaklara göre düzenleme için “evet” oyu kullandığı tespit edilen CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, “Sehven evet oyu verdim” dedi. Oylamaya CHP’den 69 milletvekili katılmazken, 60 milletvekili de “hayır” oyu kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.