banner16

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Ülke yangın yerine dönmüşken zoom konuşmayı doğru bulmayız

"Partimizin genel başkanı ve merkez yönetim kurulu 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi gemisini limana hasarsız yanaştırmaya kararlıdır bunu da yapacaktır. " 

19 Temmuz 2023
CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Ülke yangın yerine dönmüşken zoom konuşmayı doğru bulmayız

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönettiği ve CHP'li bazı kurmayların yer aldığı zoom toplantısı videosunun sızdırılmasına ilişkin olarak, "Partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan toplantıları doğru bulmuyoruz" dedi. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği zoom toplantısı gündemiyle bir araya geldi. 

“Evet gördüğüm kadarıyla, oldukça kısa bir MYK toplantısından sonra, yılın en kalabalık basın toplantısını yapıyoruz” diyen Öztrak, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Ekonomideki gelişmeleri hükümetin zulme dönen zamlarına karşı çıkmak amacıyla bu MYK’mızda almış olduğumuz ve bundan sonra da alacağımız tedbirleri gözden geçirdik. Bildiğiniz gibi 81 il başkanımız, bu zamları protesto etti. Basın toplantılarıyla bu zamlara karşı çıktı.

Ayrıca ‘mutfaklar yanarken, milletimize kemer sıktıranlar saraylarında sefa sürerken millet iradesinin tecelligahı TBMM tatil yapmamalı’ dedik. Meclis’imizi olağanüstü toplantıya çağırma kararını da almıştık. Bundan sonra da zamma, zulme karşı çıkmayı da sürdüreceğiz. Milletimizin sesi olmaya bu gidişe ‘dur’ demeye devam edeceğiz. Ayrıca bugünkü toplantımızda pazartesi eksik kalan bazı illerimize ve ilçelerimize de atamalar yaptık.”

"Etik olmayan toplantıları doğru bulmayız"

"Ülke yangın yerine dönmüşken millet zam, zulüm altında inlerken zoom konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin kongre süreci hızla ilerlerken partimizin geleneklerine uymayan hiyerarşisini dikkate almayan etik olmayan toplantıları doğru bulmayız. Yarışmaya evet diyoruz. Bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz. Partimizin genel başkanı ve merkez yönetim kurulu 100 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi gemisini limana hasarsız yanaştırmaya kararlıdır bunu da yapacaktır."

Toplantıdan CHP Genel Merkezi’nin haberinin olup olmadığı ile ilgili soruya Öztrak, “Hayır, haberimiz yoktu” karşılığını verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın; üç bakanlık ve MİT Başkanlığı ile ilgili protokole ilişkin açıklamalarının anımsatılması üzerine de “İki Genel Başkan arasındaki bir görüşmeyle ilgili tartışmanın uzaması doğru değildir” dedi.

Ne olmuştu?

Milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CHP içinde yüksek sesle dile getirilen “değişim” talebi çerçevesinde, ismi genel başkanlık için konuşulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği bir zoom toplantısının 14 dakika 39 saniyelik kaydı sızdırıldı. Bir saat süreceği belirtilen, "toplanan muhalif imzalarla Kemal Kılıçdaroğlu'nu olağanüstü Parti Meclisi toplantısına zorlamanın ve alternatif bir kurultay süreci olabilir mi, buna dair bir zemin var mı”nın konuşulduğu toplantıya katılan isimler dikkati çekti.

Yerel seçimlerin arifesinde CHP içindeki tartışmalar hız kesmeden devam ederken İmamoğlu başkanlığında Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, eski CHP Grup Başkanvekili ve eski İstanbul Milletvekili Engin Altay, Parti Meclisi (PM) üyeleri Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel ve Bülent Tezcan’ın katıldığı online toplantının kaydı yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.