banner16

8 yaşındaki çocuğu istismar eden 73 yaşındaki sanığa 8 yıl hapis

Cezada herhangi bir indirim yapmayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. 

13 Temmuz 2023
8 yaşındaki çocuğu istismar eden 73 yaşındaki sanığa 8 yıl hapis

Muğla’nın Datça ilçesinde 8 yaşındaki çocuğu istismar eden Mustafa Bulacak (73), 'çocuğa yönelik cinsel sarkıntılık’ ve ‘hürriyeti tehdit' suçlarından toplam 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Datça’nın Reşadiye Mahallesi’nde 14 Mayıs’ta medya gelen olayda, 8 yaşındaki çocuğun, sokakta yürüdüğü sırada evli ve 2 çocuk babası olan Mustafa Bulacak'ın cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilmişti. Bulancak, ailenin şikayeti üzerine aynı gün tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’ne konulmuştu.

Bulancak hakkında açılan davanın ilk duruşması 4 Temmuz 2023'te Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılmış ve mahkeme, kamera kayıtlarının incelenmesine karar vererek duruşmayı 13 Temmuz’a ertelemişti.

Davanın bugün yapılan karar duruşmasında Bulacak, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben suçsuzum, tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme, Bulacak’a 'çocuğa karşı cinsel sarkıntılık' suçundan 5 yıl, 'hürriyeti tehdit' suçundan 3 yıl olmak üzere toplam 8 yıl hapis cezası verdi. Cezada herhangi bir indirim yapmayan mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.