banner16

Zafer Partili Aslan: Türkiye'nin dış politikası çıkar odaklı ve hedefsiz

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, Türkiye'nin dış politikasının çıkar odaklı ve hedefsiz olduğunu belirterek, uzun vadeli planlar yapmadan radikal kararlar alındığını ifade etti. 

11 Temmuz 2023
Zafer Partili Aslan: Türkiye'nin dış politikası çıkar odaklı ve hedefsiz

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan İsveç'in teröre olan desteğinin ne olacağı ve ülkelerinde barındırdıkları binlerce PKK'lıyı sınırdışı edip etmeyeceklerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türkiye'nin elindeki kozlardan vazgeçerek ne gibi somut kazanımlar elde ettiğini soran Aslan, Türkiye'nin bugüne kadar "sözler" aldığını, ancak bu sözlerin Geri Kabul Anlaşması'nda sağlanacak vize serbestisi veya Annan Planı'na verilen AB üyeliği sözleri gibi boş vaatler olduğunu vurguladı.

"DIŞ POLİTİKA GÜNÜ BİRLİK ÇIKARLARLA BELİRLENEMEZ"

Aslan, dış politikanın günübirlik çıkarlarla belirlenemeyeceğini ve net bir hedefe sahip olmanın önemine vurgu yaparak, Türkiye'nin uzun bir süredir hedefsiz veya sürekli değişen bir kırılma siyaseti izlediğini savundu.

Türkiye'nin devletlerarası itibarının Afrika ülkelerinde sürekli lider değiştiren darbe ülkelerinden bile daha düşük olduğunu belirten Aslan, “Türkiye'nin Rusya ile stratejik ortaklık kurarak S-400 hava savunma sistemlerini alırken F-35 programından vazgeçtiğini, ancak başka bir gün Rusya ile imzalanan anlaşmayı tek taraflı feshederek Azov komutanlarını Ukrayna'ya gönderdiğini” belirtti.

"TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASI AKP'NİN ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA HAZIRLANIYOR"

Aslan, iç politikada günlük politikaların etkisinin büyük olduğunu ve sürekli tekrarlanan yalanların toplum nezdinde gerçeğe dönüştüğünü de söyledi. Türkiye'nin dış politikasının vatandaşların çıkarları doğrultusunda değil, AKP'nin çıkarları doğrultusunda hazırlandığını belirten Aslan, AKP'nin çıkarlarının vatandaşlarla örtüşmesi durumunda memnuniyet duyulduğunu ancak örtüşmediği durumlarda ise bugün olduğu gibi milyonlarca sığınmacı kaçağın vatanı paylaşmak zorunda bırakıldığını söyledi.

İsveç'in NATO üyeliği konusunda yaşanan değişikliği değerlendiren Aslan, ABD'nin terör örgütü YPG'den desteğini çekip çekmediği ve FETÖ elebaşının Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceğini sordu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.