banner16

Zuckerberg'in Twitter'a rakip olarak çıkarttığı Threads'e ilk saatlerde 5 milyon kullanıcı giriş yaptı

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Twitter'a rakip olarak geliştirdikleri sosyal medya platformu Threads'r erişime açıldığı ilk saatlerde 5 milyon kişinin giriş yaptığını bildirdi.  

06 Temmuz 2023
Zuckerberg'in Twitter'a rakip olarak çıkarttığı Threads'e ilk saatlerde 5 milyon kullanıcı giriş yaptı

Threads; daha uzun paylaşımlar, ünlü destekçiler ve Twitter'a benzerliğiyle, Elon Musk yönetiminde çalkantılı günler geçiren platformun kullanıcılarını kendisine çekmeyi planlıyor. 

Billboard, HBO, NPR ve Netflix gibi markalar, Threads'in yayına girmesinden dakikalar sonra hesaplarını açtı. Threads'in ünlü destekçileri arasında pop ikonu Shakira ve şef Gordon Ramsay de yer aldı. The Guardian'ın haberine göre Meta, aplikasyonu kullanmaları için Oprah Winfrey ve Dalai Lama ile de temasa geçti. 

Threads kullanıcıların platforma girmek için bir Instagram hesabına ihtiyacı olacak. Giriş yaptıktan sonra kullanıcılara, Instagram'da zaten takip ettiklerin hesapların varsa Threads hesaplarını kullanma imkanı veriliyor. 

Aplikasyon Twitter'ı andırsa da Meta, ünlü platformun kullandığı bazı ifadeleri değiştirdi; Threads'te tweetlere "threads", retweetlere "repost" deniyor. Meta, daha önce de TikTok'un kaydırmalı video özelliğini Instagram'a "Reels" adıyla uyarlayarak büyük başarı elde etmişti. 

Threads'teki paylaşımlar, 500 karakter uzunluğunda olabiliyor. Twitter'da ise paylaşımlar ücretsiz üyelikler için 280 karakterle kısıtlı. 

Threads, bugün 100 ülkede kullanıma açılırken, denetleme sorunları nedeniyle Avrupa Birliği ülkelerinde erişime kapalı kaldı. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50