banner16

CHP'nin ağır topları Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını dinlemedi

Partinin 'ağır topları' olarak bilinen Engin Altay, Veli Ağbaba, Bülent Tezcan gibi isimler de grup toplantısına katılmadı. 

04 Temmuz 2023
CHP'nin ağır topları Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasını dinlemedi

CHP’deki değişim tartışmaları sürerken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yaptığı TBMM Grup toplantısında salonun bir kısmı boş kaldı. Partinin 'ağır topları' olarak bilinen Engin Altay, Veli Ağbaba, Bülent Tezcan gibi isimler de grup toplantısına katılmadı.

CHP’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “değişim” çağrısının ardından yarın da bir manifesto yayımlaması beklenirken CHP’nin TBMM Grup toplantısında salonun bir kısmının boş kalması dikkat çekti. Bununla birlikte partinin ağır topları olarak bilinen bazı milletvekillerinin de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yaptığı toplantıya katılmadığı görüldü. Toplantıda bulunmayan isimler arasında Veli Ağbaba, Bülent Tezcan, Engin Altay, Ali Öztunç, Seyit Torun, Özgür Karabat gibi isimler yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, değişim çağrısında bulunmuş, ardından da CHP Grup Başkanı Özgür Özel de, partide değişimin gerekliliğini savunarak, Kurultay’ın yerel seçim sonrasına bırakılmamasını istemişti. Partide değişim çağrılarına katılan bir diğer isim de bir önceki MYK’da yer alan Bülent Tezcan olmuştu. Tezcan, “Yeni liderlik ihtiyacı var” ifadelerini kullanmıştı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.