banner16

Kabine toplanıyor, gündem torba yasa: Ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon, faizsiz evlilik kredisi...

Uzun tatilin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ve TBMM yoğun mesaiye başlıyor. Kabinenin bugün ekonomi ağırlıklı gündemle toplanması, memur zammını da içeren torba yasanın bu hafta Meclis’e gelmesi bekleniyor. 

03 Temmuz 2023
Kabine toplanıyor, gündem torba yasa: Ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon, faizsiz evlilik kredisi...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin bugün yapılması beklenen toplantısının ana gündeminde ekonomik gelişmeler ve enflasyonla mücadele olacak. Bu kapsamda memur ve emekliye maaş zammı ile kira artışını yüzde 25’le sınırlayan düzenleme de toplantıda ele alınacak. Terörle mücadeledeki son durum ve dış politikadaki sıcak başlıklar da toplantıda değerlendirmeye alınacak.

Seçim vaatleri Meclis gündemine gelecek

Genellikle iki hafta arayla yapılan Kabine toplantısı dokuz günlük uzun Kurban Bayramı tatili nedeniyle yapılmadı. Son Kabine toplantısı 14 Haziran’da yapılmıştı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılması beklenen toplantıda ayrıca deprem bölgesi konutlarının yapım sürecini hızlandıracak formüller ile seçim vaadi olarak açıklanan ev hanımlarına emeklilik, gençlere vergisiz telefon ve faizsiz evlilik kredisi gibi konuların da masada olması bekleniyor.

Torba teklif, bu hafta Meclis’e sunulacak

Meclis ise bayram tatili nedeniyle ara verdiği çalışmalarına yarın yeniden başlayacak. Memur zammı ve kira artış sınırlamasını içeren torba teklif, bu hafta Meclis’e sunulacak. Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Oranlar, enflasyon farkına refah payı da eklenerek belirlenirken, memur zamları, memur emeklilerini de doğrudan etkileyecek. Çalışmalarına bayram öncesi başlanan zam teklifine, enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla son şekli verilecek.

Erdoğan NATO liderler zirvesine katılacak

Bayram sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kritik önemde bir yurt dışı ziyareti bekliyor. Erdoğan, 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenecek NATO liderler zirvesine katılacak. Zirve öncesi İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye’nin onay verip vermeyeceği merakla bekleniyor. Zirve marjında çok sayıda liderle ikili görüşme yapacak olan Erdoğan’ın, temaslarında öncelikle Türkiye’nin ittifakın dününde ve bugününde olduğu gibi, geleceğinde de söz sahibi olacağı mesajını vermesi bekleniyor.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.