banner16

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a hodri meydan!

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, basın toplantısında kritik açıklamalarda bulundu. Aziz Yıldırım yaptığı konuşmasında hiç kimse aday olmazsa Fenerbahçe başkanlığına aday olacağını söyledi. 

23 Haziran 2023
Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a hodri meydan!

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım ile Ali Koç arasındaki gerginlik devam ediyor. Son atışmalar üzerine Aziz Yıldırım, bir basın toplantısı düzenledi. Beylerbeyi'ndeki bir otelde gerçekleşen basın toplantısında Yıldırım'a, Fenerbahçe Eski Asbaşkanlarından Şekip Mosturoğlu eşlik ediyor.

HİÇ KİMSE ADAY OLMAZSA BEN ADAYIM

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın basın toplantısındaki açıklamaları şöyle;

'İstemesek de böyle basın toplantılar düzenliyoruz. Ben 5 yıl önceki kongreden sonra, Fenerbahçe'yle ilişkimi keserek yeni bir hayat kurdum. Siz beni rahat bırakmıyorsunuz. Ben emekli oldum. Açıklama yapsam, neden yaptı... Yapmasam, 'Ben Fenerbahçe'yim' diyen adam neden konuşmuyor... Ali Bey'i seçen kongre üyeleri ortada yok. 16 bin kişi oy verdi. Seçtiniz. 5 senede nerede verilen sözler? Neden yoksunuz kongre üyeleri? Başkan bağırıyor, 'Başkan adayı çıksın, kongre yapacağım' diyor. Kongreden önce açıklamayı ben yaptım ama arkadaşlarımı da kapsıyordu. Neden yaptık? Fenerbahçe yönetimi son 5 senedir güçsüz. Ali Bey'in şahsıyla bu yürümez. Benim dönemimde, güçlü insanlar vardı. Benim dışımda da kamuoyuna mesaj verecek, kavga edecek insanlar vardı. Bugün maalesef bu yok. Olağanüstü kongre yap deme sebebim buydu. Güven oyu iste, seçim değil.

'BELKİ SENEYE KONGRE ZAMANI GELMEDEN, KONGRE YAPACAK'

Pendikspor'a yenilip, Türkiye Kupası'ndan elendiğimiz sene kongre kararı aldık. Kimse çıkmadı, tek başıma kaldım ama güçlü bir yönetim yaptık. 2006'da Denizlispor maçı sonrasında da aynısını yaptık. Ali Bey de o dönem yönetime girdi. Güvenoyu alarak devam ettik. Metris'ten döndükten sonra da yaptık. Bunlardan korkmamak lazım. Ali Bey güvenoyu alsa, yıl sonuna kadar herkes konuşmaktan çekinir. Güvenoyu almazsanız, bir başarısızlıkta herkes ayağa kalkacak. Belki de kongre zamanı gelmeden, Fenerbahçe kongre yapacak. Bu görünüyor."

'HİÇ KİMSE ÇIKMAZSA BEN ADAYIM'

'2024 seçiminde adaylar çıkmalıdır. Fenerbahçe hiçbir zaman başkansız kalmaz, kalamaz. 50 bin kongre üyesi var. En az 15 bin tanesi başkan adayı olarak ortaya çıkabilir. 'Benden başka aday çıkmaz' diyerek yürümek yanlıştır. Aday çıkarsa seçim yaparım diyerek hem Fenerbahçe'yi küçültüyorsun hem de kendini. Camiayı zorlama. Hiç kimse çıkmazsa, ben adayım. Bunu böyle bil. Fenerbahçe'de her zaman başkan bulunur. Fetöcü, hocacı, Fenerbahçe'den geçmişte maddi gelir elde edenler aday olursa ben gelip aday olurum. Bunu böyle bilin. O insanlar bu kulübe giremez.

'NAMUSLU, ŞEREFLİ, AHLAKLI OLSUNLAR'

'En üzüldüğüm konu, 612 milyon dolar borç bıraktığımız yönündeki laflar. Bizim o zamanki dolar ve euro borcumuz o kadar değildi ki... Bundan sonra kim yanlış konuşursa, mahkemeye vereceğim. Namuslu, şerefli, ahlaklı olsunlar. Doğru olanı anlatsınlar. Topuk Yaylası, Fenerium, basketbol salonu... Bunları basın neden yazmıyor? O söylüyor, siz de 612 yazıyorsunuz. Bu kadar mal varlığı var. Stada ne kadar para harcadık? Biz, onu yaptık. Gök kubbeden inmedi ki bunlar...'

'TAHTADA AÇIKLAYACAĞIM'

'Tahtada açıklayacağım. Kimse bundan sonra atıp tutmasın, atmasyon yok. Bir daha bu konuda yalan söylenirse, mahkemeye veririm herkesi.'

GÖNLÜMDEN GEÇEN BAŞKAN ADAYI MURAT ÜLKER

Gönlümden geçen başkan adaylarından biri Murat Ülker. Onun başkan olmasını bir Fenerbahçeli olarak çok isterim. Fenerbahçe başkanlığı Murat beye çok yakışır ancak bu onun verebileceği bir karar. Karar verirse bütün kalbimle ve gücümle onu desteklerim. Ferit Şahenk de iyi bir Fenerbahçeli. Aday olursa, her türlü desteklerim. Benim yönetimimde en az 5-6 tane başkanlığa aday olabilecek isim var. Onlar da aday olursa, desteklerim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.