banner16

Tanju Özcan CHP'den bu kez kesin ihraç ediliyor

CHP'den bir yıl süreyle ihraç edilen ve 10 gün önce cezası biten Bolu Belediye Başkanı Özcan bu kez kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Özcan da "Başkaldırıyorum" dedi. Özcan, seçimlerin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'na tavsiyede bulunmuştu. 

22 Haziran 2023
Tanju Özcan CHP'den bu kez kesin ihraç ediliyor

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) geçtiğimiz yıl disipline sevk edilerek bir yıl partiden uzaklaştırma cezası alan ve geçtiğimiz günlerde cezası sona eren Tanju Özcan, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, geçtiğimiz yıl disipline sevk edilerek bir yıl partiden uzaklaştırma cezası alan ve geçen günlerde cezası sona eren Tanju Özcan'ın, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

Ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özcan, "Başkaldırıyorum" dedi.

DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ

Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi’nin bir kadın üyesiyle diyalogu sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle geçtiğimiz yıl disipline sevk edilmişti. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Özcan’a bir yıl geçici çıkarma cezası vermişti.

Seçim sonrasında CHP yönetiminde değişim talebinde bulunan Özcan Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere aynı kadro ve aynı söylemlerle gidilmesi halinde başarı şansı bulunmadığını belirterek “Aynı moral bozukluğuyla devam edilirse seçimde başarı, altılı ganyanda en fazla oran veren sürpriz ata oynamak gibi bir şey, keloğlanın yeniden saçlarının çıkmasını istemek gibi bir şey olur” demişti.

KILIÇDAROĞLU’NA TAVSİYEDE BULUNMUŞTU

Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son grup toplantısındaki “Değil altılı masa, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı masa kuracağım” ifadesini de “Sayın genel başkan hesap uzmanı ama ben 16’lı masanın siyasi maliyetini bir daha hesaplamasını tavsiye ediyorum” diye eleştirmişti. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.