banner16

"İzmir HDP'ye, Ankara İYİ Parti'ye bırakılacak" iddiasına CHP'den yalanlama

Akşam yazarı Turgay Güler, yerel seçimlerde İzmir'in HDP'ye, Ankara'nın ise İYİ Parti'ye bırakılacağını iddia etti. Söz konusu iddia için HDP'den 'Tamamen hayal ürünü' açıklaması geldi. 

21 Haziran 2023
"İzmir HDP'ye, Ankara İYİ Parti'ye bırakılacak" iddiasına CHP'den yalanlama

14 Mayıs Genel Seçimleri ve 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminin ardından iktidar, Millet İttifakı'nı dağıtmaya yönelik girişimlerini sürdürüyor. 

İttifak ortakları ve HDP'nin yerel seçimlerde bazı şehirleri ve ilçe belediye başkanlıklarını isteyeceği yönünde kimi iddialar gündeme getirilirken, Akşam yazrı Turgay Güler, bugün köşe yazısında bir idddiayı gündeme taşıdı.

Güler, HDP ve İYİ Parti yerel seçimlerde CHP'ye destek vermek için bazı şehirleri isteyeceğini iddia ederek, "Mesela İstanbul CHP'nin, Ankara İYİ Parti'nin, İzmir HDP'nin olacak." diye yazdı.

Deva'ya, Gelecek'e ve Saadet'e de uygun şehirler yahut ilçeler bulunacağını öne süren Güler, "Mesela Kadıköy'ü Saadet'e, Şişli'yi Deva'ya, Beşiktaş Gelecek'e..." iddiasında bulundu.

"TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜ VE OPERASYONEL AMAÇLI"

Söz konusu iddia hakkında Habercem'e açıklamada bulunan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Tamamen hayal ürünü bir iddia" dedi.

İktidarın hem CHP içinde bir huzursuzluk yaratmak hem de Millet İttifakı'nı dağıtmak için sistemli şekilde yalan haberler ve iddiaları gündeme getirdiğini belirten Akın, "Ne böyle bir görüşme olmuştur ne de böyle bir pazarlık." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50