banner16

CHP'li Kuşoğlu: Kılıçdaroğlu henüz misyonunu tamamlamadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu kurultayda aday göstereceklerini söyledi. 

13 Haziran 2023
CHP'li Kuşoğlu: Kılıçdaroğlu henüz misyonunu tamamlamadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Sözcü TV'de Saygı Öztürk ve Deniz Zeyrek'in sorularını yanıtladı.

Saygı Öztürk’ün “Sizce Kılıçdaroğlu gitmeli mi?” sorusuna yanıt veren Kuşoğlu, şöyle konuştu:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun misyonu henüz bitmedi. Bu seçimi de tamamlaması lazım. Kılıçdaroğlu seçim gecesi ‘Ben istifa ediyorum, ne haliniz varsa görün” deseydi, ne olurdu partinin hali? Şu anda Ekrem bey –adını kıymak lazım- bizim önemli isimlerimizden bir tanesi. Ama maalesef bir demoklesin kılıcı var üstlerinde sallanan, onun sıkıntıları var. Başka arkadaşların adaylıkları mümkün olabilirdi ama onlar henüz adaylıklarını açıklamadılar. Birden bire böyle bir durumun oluşması sıkıntı yaratabilir, partiyi bölebilir. Kabul etmek lazım ki, Kemal bey ‘ben bırakıyorum’ dediği anda, partide bir sorun yaşardık. Onun için, bana göre misyonu bitmedi, tamamlaması lazım. Partiyi böldürmeden, Millet İttifakı'na da çok ihtiyacımız var yerel seçimlerde. En azından oraya kadar götürmesi lazım.”


Kuşoğlu, Deniz Zeyrek’in ‘Peki bunu açıklayamaz mı, seçimden sonra şu tarihte olağanüstü kurultay yapacağım, gençlerin önünü açacağım ve aday da olmayacağım’ diyemez mi?’ sorusu üzerine, “Zaten düşüncesi bu. Hangi tarihte bunu yapacağını söylemedi henüz ama sonuçta gençlerin önünü açarak bu misyonunu yerine getirecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Yerel seçimlere Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gidileceği gibi bir tablonun ortada olduğunu belirten Bülent Kuşoğlu, Özgür Özel’in ‘ben sorumluluk alırım’ şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

“Bir başkası veya başkaları da aday olacaktır. Peki bu arada partide bir sıkıntı olmayacak mı? İttifakı da düşünerek bunu cevaplamamız gerekir. Türkiye’yi de düşünmemiz gerekir. Başlamış, çok önemli bir birliktelik var. Bunu devam ettirebilmek de lazım. Türkiye’deki sistem 50/50’ye dönüştü. 50+1 alan kazanabiliyor. Diğer türlü şansınız yok. Bugün yüzde 35’in üzerinde olan bir parti yok. Özellikle yerel seçimler için bir araya gelinmesi çok önemli hale geldi. Bunu ihmal ederek nasıl yapabiliriz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50