banner16

Şanlıurfa'da toplu oy kullanılmasını önlemeye çalışan CHP'li Ali Şeker ve sandık müşahitleri saldırıya uğradı

CHP Milletvekili Ali Şeker, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Karaali köyünde sandık ihlallerine engel olmak isterken saldırıya uğradı. 

28 Mayıs 2023
Şanlıurfa'da toplu oy kullanılmasını önlemeye çalışan CHP'li Ali Şeker ve sandık müşahitleri saldırıya uğradı

Şanlıurfa’nın bazı kırsal mahallelerinde oy kullanma işlemi sırasında ‘toplu oy kullanımı’ ve ‘başkasının yerine oy kullanma’ gibi ihlallerin yaşandığı öğrenildi. Şanlıurfa’da yaşanan gelişmeleri TELE1 yayınında aktaran CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP’li vekillerin ve partililerin sahada görevli olduğunu ve tüm kırsal mahalleri tek tek gezerek ihlalleri engellediklerini belirtti. Öte yandan CHP Milletvekili Ali Şeker Şanlıurfa Eyyübiye ilçesine bağlı Karaali köyünde saldırıya uğradı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda oy kullanma işlemi bugün sabah saat 08.00 itibarıyla başladı. Türkiye, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı oy pusulasıyla oylarını kullanıyor.

ALİ ŞEKER SALDIRIYA UĞRADI

CHP Milletvekili Ali Şeker, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Karaali köyünde sandık ihlallerine engel olmak isterken saldırıya uğradı.

ŞANLIURFA’DAN İHLAL HABERLERİ

Avukat Ronayi Paydaş, Şanlurfa’nın Akçakale ilçesinde toplu oy kullanımını engellerken saldırıya uğradıklarını açıkladı. “Can güvenliğimiz yok” diyen Paydaş, yaşanan saldırıyı cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

CHP SAHADA İHLALLERİ ENGELLİYOR

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır TELE1 yayınına konuk oldu. Başarır, Şanlıurfa’nın bazı ilçe ve kırsal mahallerindeki oy kullanma işlemleri sırasında bazı ihlallerin yaşandığını ancak müdahale ederek bu ihlallerin engellendiğini belirtti.

Başarır şunları söyledi:

“Siverek’in Yücelen köyünde oyumu kullandım. Toplu oy kullanmak ve başkasının yerine oy kullanmak isteyenler var. İlçe başkanları ve arkadaşlarımızla birlikte tüm köylere gidiyoruz. Şu ana kadar birçok köyde bu sorunları aşabildik. Mesela şimdi Kavaklıdere köyüne gidiyorum. Muhtar kendi evine sandığı kurmuş. Tüm oyların iptali için itirazımızı yapacağız. Olmaz çünkü. Merkeze en uzak köye gidiyoruz. Akşama kadar tüm köyleri kontrol ediyoruz.”

“ALİ ŞEKER’E SALDIRI OLDU”

“Tüm Şanlıurfa’daki vatandaşlarımıza sesleniyorum. Başkasının yerine imza atmak suçtur. Sakın yapmayın. Bazı yerlerde tatsız olaylar oluyor. 27. Dönem Milletvekili Ali Şeker’e bir saldırı oldu. Ama her şeye rağmen biz halkın iradesini koruyacağız.”

ÖZEL: ARKADAŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYIN

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise sosyal medya hesabından Ali Şeker’e yönelik saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Özel şunları söyledi:

“İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, ilk turda bütün oyların kullanıldığı ve tek adaya çıktığı Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde görev yapıyor.

Kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için müşahitlerimizle darp edildi, telefonları kırıldı.

Köyde jandarma var ancak sayısı yeterli değil

Buradan yetkilileri uyarıyoruz, sandık güvenliğini sağlayın, görevli arkadaşlarımızın ve müşahitlerin can güvenliğini sağlayın.

Kanuna aykırı emir, talimat, talep ve uygulamalar karşısında görevinizi yapın.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50