banner16

Erdoğan: Karadeniz doğal gazını 20 Nisan'da çıkarıyoruz

Cuma namazını Hz. Ali Camii'nde kılan Erdoğan, namaz çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

14 Nisan 2023
Erdoğan: Karadeniz doğal gazını 20 Nisan'da çıkarıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’deki doğal gaz projesine ilişkin “Nasip olursa 20 Nisan arife doğal gazımızı çıkarıyoruz. Şu anda bütün planlamalar, hesaplar buna göre. Ondan sonra da zaten bunu elimizdeki mevcut doğal gaz ile entegre edip adımlarımızı atmış olacağız” dedi. Erdoğan, şehir hastaneleri ile ilgili de “Vatandaşım benim girdiği zaman hastaneye, hamdolsun, yatmadan şifayı buluyor. Bu da bizi tabi mutlu kılıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Hz. Ali Cami’nin önünde Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın şu açıklamalarda bulundu:

“NASİP OLURSA 20 NİSAN ARİFE DOĞAL GAZIMIZI ÇIKARIYORUZ”

Erdoğan, Karadeniz’deki doğal gaz projesine ilişkin soru üzerine “Nasip olursa 20 Nisan arife doğal gazımızı çıkarıyoruz. Şu anda bütün planlamalar, hesaplar buna göre. Ondan sonra da zaten bunu elimizdeki mevcut doğalgaz ile entegre edip adımlarımızı atmış olacağız” dedi.

Erdoğan, deprem bölgesindeki çalışmalarla ilgili soruya “11 vilayetin tamamında da gerek temel atmalar gerek konut teslimleri, köy evlerinin teslimleri devam ediyor. Bildiğiniz gibi, ben vatandaşlarımdan bir yıl gibi bir süre talep ettim. Bu bir yıl içerisinde de biz bu konutlarımızı süratle bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz” yanıtını verdi. Erdoğan, şu açıklamaları yaptı:

“Şehir hastaneleri biliyorsunuz, özellikle de sayın Kılıçdaroğlu’nun SSK’nın genel müdürü olduğu zamanlar, oralardaki rezaleti, oralardaki maalesef rehin rehine alma dönemleri, rahmetli Savaş Ay’ın bir programında izlediğimiz, Kılıçdaroğlu’nun da genel müdür olduğu dönem, o zaman bu hastanelerin hâli ortaydı. Pislik içerisinde, rezillikti.

Ama şu anda bizim şehir hastanelerimizde, bir defa vatandaşımın huzuru var, vatandaşımın bu hastanelerde tertemiz, pırıl pırıl, bu hastaneye geldiği zaman huzur buluyor. Huzur bulmayla birlikte de daha şifayı bulunduğu yerde yakalıyor. Dünyada, biz şimdi sağlık sektöründe ülkelerin hastaneleriyle yarışıyoruz. Herkes işte konuşur mesela, ne der, Cleveland. Şu anda bizim şehir hastanelerimiz Cleveland’i filan aştı.

“VATANDAŞIM HASTANEYE GİRDİĞİ ZAMAN YATMADAN ŞİFAYI BULUYOR”

Vatandaşım benim girdiği zaman hastaneye, hamdolsun, yatmadan şifayı buluyor. Bu da bizi tabi mutlu kılıyor. Bundan sonraki süreçlerde de öncelikle büyükşehirlerde birer tane olmak üzere, yaygınlaştırarak şehir hastanelerimizi devam ettireceğiz.

Bu hastanelerin büyük bir kısmında sismik izolatör, bunlar kuruldu, kuruluyor. Bunu da yaygınlaştırıyoruz. Şu anda hastanelerimizin büyük çoğunda sismik izolatörler var. Bundan sonraki yatırımlarımızda da hassasiyet göstereceğiz.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50