banner16

CHP İl Başkanlığı önünde ateş açılmasıyla ilgili 4 şüphelinin toplam 106 suç kaydı çıktı

Zanlılardan Arif P'nin 26, Berkan Ö'nün 13, Ferhat E'nin de 16 ayrı suçtan daha önce kayıtlarının bulunduğu kaydedildi. Hakkında 51 ayrı suç kaydı bulunan firari Emre D'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. 

10 Nisan 2023
CHP İl Başkanlığı önünde ateş açılmasıyla ilgili 4 şüphelinin toplam 106 suç kaydı çıktı

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin havaya ateş açtıkları anların cep telefonu görüntüsü ortaya çıktı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde silahla ateş açılmasıyla ilgili gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 4 kişiden biri serbest bırakılırken, 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılık, havaya ateş ettiği belirtilen firari şüpheli hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama talebinde bulunuldu.

Seyrantepe'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası'nın civarında 6 Nisan’da ateş açılmasıyla ilgili  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma devam ediyor.

HAVAYA ATEŞ AÇTIĞI BELİRTİLEN ŞÜPHELİ HENÜZ YAKALANAMADI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Adliyede Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alınan şüphelilerden, olay sırasında araç içerisinde bulunmayan fakat gözaltında alınan A.Ö. isimli kişi serbest bırakıldı. Araç içerisinde bulunan F.E.E., A.P. ve B.Ö. isimli şüpheliler ise adli kontrol talebi ile mahkemeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsıvcılığı, havaya ateş ettiği tespit edilen ve bu süreçte yakalanamayan E.D. hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.

Parti binasının yerini dahi bilmediklerini söyleyen şüphelilerin, firarda olan arkadaşlarının görüntüleri sosyal medyaya koymak amacıyla havaya ateş ettiğini söyledikleri öğrenildi.

Polis daha önceden 51 suç kaydı bulunan 23 yaşındaki firari şüpheli Emre D.'yi yakalamak için operasyonları sürdürüyor. Bu arada Emre D.'nin hava ateş etme anlarının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde sosyal medya yayını sırasında şüphelinin peş peşe havaya ateş açtığı görülüyor.

"Sosyal medyadan yayın yapmak için ateş edildi"

Şüphelilerin emniyetteki sorgusunda, olay günü akşam saatlerinde 5 arkadaş gezmeye çıktıklarını, bir süre dolaştıktan sonra gece saatlerinde Beşiktaş Ortaköy'de sahur yaptıklarını anlattıkları belirtildi.

Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'daki evlerine doğru döndükleri sırada araçta bulunan firari şüpheli Emre D'nin (23) telefonuyla sosyal medya hesabından canlı yayın başlattığını belirten zanlıların, Emre D'nin bu sırada üzerindeki silahı çıkartarak camdan dışarıya 7-8 el ateş ettiğini söyledikleri öğrenildi.

Şüphelilerin CHP İstanbul İl Başkanlığına yönelik bir şey yapmadıklarını savundukları bildirildi.

Zanlıların emniyette çok sayıda suç kaydı bulundu

Soruşturma kapsamında haklarında, "Genel güvenliğin tehlikeye sokulması", "Meskun mahalde ateş etmek" ve "Ateşli silahlar hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından işlem yapılan zanlılardan Arif P'nin 26, Berkan Ö'nün 13, Ferhat E'nin de 16 ayrı suçtan daha önce kayıtlarının bulunduğu kaydedildi.

Hakkında 51 ayrı suç kaydı bulunan firari Emre D'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Anıl Ö, ifadesinin ardından serbest bırakılırken diğer şüpheliler Arif P, Berkan Ö. ile Ferhat E. haklarında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Firari şüpheli Emre D. hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talebinde bulunuldu.

Şüphelilerin olay anında sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayına ilişkin kayıtta, bir şüphelinin havaya ateş ettiği görülüyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.