banner16

CHP'de adaylık başvurusu patladı, AKP'de azaldı

Oy oranı düşen AKP’de, milletvekilliği aday adaylığı için başvuru azaldı. CHP’de ise bir önceki seçime göre iki katına çıktı. 

31 Mart 2023
CHP'de adaylık başvurusu patladı, AKP'de azaldı

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için aday başvuruları yapıldı ve AKP'nin başvuru sayısı bir önceki seçime göre düştü.

AKP'nin listesinde en dikkat çeken isim, İzmir ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini kaybeden ve sonrasında başbakanlık görevi feshedilen İzmir milletvekili Binali Yıldırım oldu.

İzmir'den aday adayı olan Yıldırım, kendini garantiye almak istedi. AKP'de diğer başvurular ise iki dönemdir Giresun’dan milletvekili olan Cemal Öztürk, Aydın milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Mardinli siyasetçi AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, eski Kayseri vali yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ve Karabağlar eski kaymakamı olan Arif Uğurli gibi isimleri içeriyor. AKP içinden gelen yöneticiler ve eski başkanlar da listede yer aldı.

Halen İzmir milletvekili olan Cemal Bekle, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Hamza Dağ, Alpay Özalan, Yaşar Kırkpınar, Necip Nasır ve CHP'den AKP'ye transfer olan Mehmet Ali Çelebi gibi isimler de adaylık başvurusunda bulundu.

Kamudan istifa ederek aday olmak isteyenler arasında eski bürokratlar, sendikacılar ve STK temsilcileri yer alıyor. MHP'de ise mevcut milletvekilleri Tamer Osmanağaoğlu ve Hasan Kalyoncu yeniden aday adayı oldu, ancak toplam başvuru sayısı 47'de kaldı.

İYİ Parti cephesinde ise mevcut milletvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray yeniden adaylık başvurusunda bulundu. Eski il başkanı Hüsmen Kırkpınar da adaylık başvurusunda bulundu. Aday adayları arasında Müjde Harput Apak, Hasan Yıldız, Öztürk Keskin ve Gökhan Uysal gibi isimler yer alıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.