banner16

Irak'ta ABD'nin Taci askeri üssüne roketli saldırı

Suudi Arabistan merkezli Al Arabiya televizyonunun aktardığına göre Irak'ta ABD ve uluslararası koalisyon güçlerinin konuşlu olduğu Taci Askeri Üssü'ne bir füze isabet etti. 

13 Haziran 2020
Irak'ta ABD'nin Taci askeri üssüne roketli saldırı

Sputnik'in aktardığına göre, haberde, füzeli saldırının yol açmış olabileceği can kaybı ve maddi hasar ile ilgili bilgi verilmedi.

AYNI ÜSSE DAHA ÖNCE DE SALDIRI YAPILDI

Irak'ta ABD ve uluslararası koalisyon güçlerinin konuşlu olduğu Taci Askeri Üssü'ne 11 Mart'ta düzenlenen roketli saldırıda 2 Amerikan askeri ve 1 İngiliz'in öldüğü, 11 askerin yaralandığı bildirilmişti.

Ardından ABD Savunma Bakanı Mark Esper, saldırıyı İran destekli milislerin gerçekleştirdiğini belirtmiş, İran ise saldırıyla bağlantısını reddetmişti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 13 Mart'ta Irak'taki Ketaib Hizbullah örgütüne ait silah depolarına yönelik hava saldırısı düzenlediklerini açıklamıştı. Irak ordusu, ‘işbirliği ilkelerini ihlal ettiği’ gerekçesiyle ABD’nin saldırısını kınamıştı.

14 Mart'ta da Taci Üssü roketlerle tekrar hedef alınmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.