banner16

İyi Partili Usta: Kapı hâlâ açık

"Altılı Masa çalışma ilkelerine dönecek olursa, tam bir mutabakatla isim nasıl kabul edildiyse, ilkelerimizde değişiklik olmayacak denilirse devam eder" 

04 Mart 2023
İyi Partili Usta: Kapı hâlâ açık

İyi Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını savunarak Altılı Masa'ya suçlamalar yöneltmesi ve masadan kalkmasının ardından, 6 Mart'taki toplantıya katılıp katılmayacaklarına dair soruya, "Karar almadık, hâlâ kapı açık" yanıtını verdi.

Usta, "Adayın mutabakatla seçileceği hususunda irade ortaya konulursa kapı açık. Ancak yine dayatma olursa konuşmanın anlamı yok. Başka bir isim üzerinde mutabakat anlayışı da mümkün" diye konuştu. Usta, Cumhur İttifakı'na kapıların, "tamamen kapalı" olduğunu söyledi.

Usta, Habertürk TV'de yaptığı açıklamada, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adaylığı konusunun konuşulduğu son toplantısını ve Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi. 

Altılı Masa'da yaşanan krizle ilgili Usta, "Gelinen son nokta üzücü. Keşke Altılı Masa bu noktaya gelmeseydi" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.