banner16

Kahramanmaraş’ta yıkılan binalarla ilgili 5 müteahhit İstanbul’da gözaltına alındı

Şüphelilerin tamamı, soruşturmanın yürütüldüğü Kahramanmaraş’a gönderildi. 

16 Şubat 2023
Kahramanmaraş’ta yıkılan binalarla ilgili 5 müteahhit İstanbul’da gözaltına alındı

Kahramanmaraş’ta deprem nedeniyle yıkılan binalarla ilgili 5 müteahhit daha İstanbul’da gözaltına alındı. Şüphelilerin tamamı, soruşturmanın yürütüldüğü Kahramanmaraş’a gönderildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde kentte yıkılan binaların müteahhitleri hakkında 'taksirle öldürme' suçundan soruşturma başlattı. Söz konusu soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 müteahhidin yakalanması için çalışma başlattı.

Yapılan çalışma sonucunda da Kahramanmaraş'ta yıkılan Hasel Sitesi'nin müteahhidi Hüseyin Aydın, Mehtap Apartmanı'nın müteahhidi Alaeddin Taze, Atabey Sitesi'nin müteahhidi Haydar Kurtar, Hamidiye Sitesi'nin müteahhidi Ahmet Kara ve Penta Park Sitesi’nin müteahhidi Özcan Çakmak dün yakalanarak gözaltına alındı.

 Şüpheliler bugün Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50