banner16

Rıza Akpolat yeni ihtiyaç listesi için çağrıda bulundu

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, komşularının gösterdiği büyük özveriden dolayı teşekkür ederek, yeni ihtiyaç listesinin iç çamaşırı, hijyenik ped, çocuk bezi, hasta bezi, ağız sağlığı ürünleri, mutfak tüpü, çadır, ısıtıcı, uyku tulumu ve battaniye olarak belirlendiğini duyurdu. 

12 Şubat 2023
Rıza Akpolat yeni ihtiyaç listesi için çağrıda bulundu

Beşiktaş Belediyesi, depremin ilk gününden bu yana ilçe sakinleriyle tek yürek olarak Beşiktaş Kaymakamlığıyla birlikte AFAD koordinasyonunda 64 tırı deprem bölgesine gönderdi. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, komşularının gösterdiği büyük özveriden dolayı teşekkür ederek, yeni ihtiyaç listesinin iç çamaşırı, hijyenik ped, çocuk bezi, hasta bezi, ağız sağlığı ürünleri, mutfak tüpü, çadır, ısıtıcı, uyku tulumu ve battaniye olarak belirlendiğini duyurdu.

Türkiye, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ayrı ilde hissedilen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki ayrı depremle yüzyılın en büyük felaketini yaşarken, depremin yaralarını sarmak için seferber oldu. Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Kaymakamlığı ve AFAD koordinasyonunda 64 tırı deprem bölgesine gönderdi. Depremin gerçekleştiği ilk günden bu yana Beşiktaş’taki yardım toplama noktalarına adeta akın eden Beşiktaş sakinleri hem yapılan çalışmalara destek verdi hem de ihtiyaç listesi doğrultusunda yardımlar yaparak 64 tırın deprem bölgesine gitmesine öncülük etti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat; göstermiş olduğu özverinden dolayı Beşiktaş halkına ve paydaşlarına teşekkür etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ihtiyaç listesinde değişiklik olduğunu komşularıyla paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili komşularım, çok zor bir süreci hep beraber yaşıyoruz. Bu süreci dayanışmayla, dayanışmayı büyüterek yönetmeye çalışıyoruz. Bölgeye, afetin olduğu ilk günden itibaren önce arama kurtarma ekiplerimizi yönlendirdik. 100’ün üstünde arama kurtarma gönüllümüz 6 gündür orada büyük bir mücadele veriyorlar. Yaklaşık 45 vatandaşımızı enkaz altından sağ olarak çıkarttı, Beşiktaş Arama Kurtarma Ekiplerimiz. İlk günden itibaren yardımlarımızı topluyoruz ve burada Beşiktaş halkımızla beraber büyük bir çaba içerisinde bu yardımları afet bölgesine AFAD koordinasyonuyla birlikte yönlendiriyoruz. 64 tır malzeme gönderdik.

"49 ARACIMIZ DEPREM BÖLGESİNDE GÖREV YAPIYOR"

Veterinerlik araçlarımız bölgede, mobil mutfaklarımız bölgeye kuruldu. Orada vatandaşlarımıza sıcak yemek ikramında bulunuyoruz ilk günden itibaren, 49 aracımız orada ve görev yapıyor.

Yaklaşık 40 bin koli kontrol edilerek tasniflenerek oraya gönderildi. Bu dakikadan itibaren yeni bir ihtiyaç malzemesi listesi komşularımızla paylaşacağız.

Bu ihtiyaç malzemeleri; iç çamaşırı, hijyenik ped, çocuk bezi, hasta bezi, ağız sağlığı ürünleri, mutfak tüpü, çadır, ısıtıcı, uyku tulumu, battaniye olarak belirlendi. Artık bu saydığım ürünleri getirmenizi rica ediyorum. Çok zor bir tablo var bölgede. Şu anda halen enkaz altında yaşayan, yaşama tutunan vatandaşlarımız var. 3-4 aylık bir süreci hep beraber yönetmeye devam edeceğiz o yüzden sürdürülebilir bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Çadırlarımızı, konteynerlerimizi bölgeye yönlendiriyoruz.

‘’DAYANIŞMAMIZA DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM’’

İlçe Kaymakamlığımız, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, muhtarlarımız, üniversitelerimiz, akademisyen hocalar, öğrencilerimiz herkes burada. Beşiktaş Belediyesi’nin süpürgecisinden Belediye Başkanı’na kadar her birimde bulunan arkadaşlarımız 6 gündür 24 saat çalışacak nitelikte bir özveriyi ortaya koyuyorlar. Büyük bir dayanışma var, tıpkı tüm Türkiye’de olduğu gibi. Gösterdikleri dayanışma için tüm paydaşlarımıza ve en çok Beşiktaş halkımıza, dayanışmamızı büyüten, dayanışmamıza destek olan herkese yürekten teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.