banner16

Kılıçdaroğlu: Terör görmek istiyorlarsa fotoromanlara bakabilirler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB'ye yönelik hazırlanan 'terör soruşturması' raporuna tepki gösterdi. 

22 Aralık 2022
Kılıçdaroğlu:  Terör görmek istiyorlarsa fotoromanlara bakabilirler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB'ye yönelik hazırlanan 'terör soruşturması' raporuna ilişkin yaptığı paylaşımda "İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na terör soruşturması açanlar terör görmek istiyorsa, kara para terörüne, sokakları saran meth terörüne, fotoromanlara bakabilirler. Orada her türlü pisliği bolca bulacaklar" dedi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin, işe girişine yönelik hazırlanan tevdi raporunun, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın memur ve özel soruşturma bürosuna teslim edildiğini duyurdu.

İBB'ye yönelik hazırlanan 'terör soruşturması' raporuna tepki gösteren Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na terör soruşturması açanlar terör görmek istiyorsa, kara para terörüne, İstanbul’da birbirini öldüren uluslararası mafyalara, sokakları saran meth terörüne, fotoromanlara bakabilirler. Orada her türlü pisliği bolca bulacaklar." 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Halk TV'de Şirin Payzın'ın 'Sözüm Var' programına telefonla bağlanarak İBB'ye terör soruşturması açıldığına yönelik ortaya çıkan iddialara yanıt vermişti. Ongun, “İBB'ye terör suçlaması geçen yıldan beri var, öncesinde de vardı. Bu yeni bir şey değil. Savcılığa verilmiş bir iddianame yoktur. Sadece İçişleri'nin raporu Savcılığa ulaşmıştır" demişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.