banner16

Levent Göktaş, Marmara Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi

Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı faillerinden Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan'ın iade kararının ardından Türkiye'ye getirildi. Göktaş, dün gece saat 04. 4'te eski adı Silivri olan Marmara Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi. 

17 Aralık 2022
Levent Göktaş, Marmara Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi

Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu’nun 18 Aralık 2002’de suikast sonucu öldürülmesinin faillerinden ve hakkında kırmızı bülten bulunan Levent Mustafa Göktaş, Bulgaristan-Türkiye sınırına yakın Svilengrad kentinde rutin trafik polis kontrolü sırasında yapılan incelemede hakkındaki arama kararının tespiti üzerine Bulgar makamlarınca 1 Eylül’de gözaltına alınmıştı.

Göktaş’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında “tasarlayarak öldürmek” ve “örgüt kurmak” suçlarından 5 Eylül 2022’de Bulgaristan’dan iadesi talep edilmişti. Bulgaristan Haskova Mahkemesi, Türkiye'nin Levent Göktaş için yaptığı iade talebini reddetmiş, ancak bu karara yapılan itiraz kabul edilmiş ve Göktaş'ın Türkiye'ye iadesine karar verilmişti.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’dan kalkan ve Göktaş’ın da içinde bulunduğu uçak, saat 23.55’te İstanbul Havalimanı’na indi. Göktaş’ı, uçaktan İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri aldı. Göktaş, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra SEGBİS aracılığıyla Ankara 4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. 

Kırmızı bültenle aranırken Bulgaristan'da yakalanan Mustafa Levent Göktaş, hakkındaki tutuklama kararı yüzüne okunduktan sonra dün gece saat 04.24'te eski adı Silivri olan Marmara Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi. Levent Göktaş'ın duruşma tarihine kadar burada tutulacağı öğrenildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.