banner16

Gültekin Uysal, Beştepe'de Erdoğan'dan aldığı teklifi ilk kez açıkladı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, son yerel seçimden önce davet üzerine Beştepe'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü anlattı. Erdoğan'ın kendisine teklifte bulunduğunu belirten Uysal, 'hemen' ret yanıtı verdiğini söyledi. 

10 Aralık 2022
Gültekin Uysal, Beştepe'de Erdoğan'dan aldığı teklifi ilk kez açıkladı

Muhalefet partilerinin oluşturduğu Altılı Masa'da yer alan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yerel seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Beştepe’de görüştüklerini ve kendisine teklifte bulunduğunu açıkladı.

Uysal ilk kez açıkladığı o dönemki görüşmeye ilişkin şunları anlattı: "Cumhurbaşkanından bize teklif geldi. 3-4 yıl oldu. Bu kadarını söyleyeyim. Sayın Erdoğan ile bir kere görüştüm. Kendisinin beraber olmak istediğini söyledi. Biz şahsi kariyer peşinde değiliz. Partinin bir ölçüsü var. Yakın zaman önce de Sayın Bozdağ Yalova'da bir İl Danışma Meclisi'nde, 'Demokrat Parti'nin o Altılı Masa'da ne işi var?' dedi. Biz de cevabımızı verdik" ifadelerini kullandı. Uysal, Erdoğan'a hemen ret cevabı verdiğini söyledi.

Stüdyodaki gazeteciler bunun yerel seçim öncesine denk geldiğini belirtti.

CUMHURBAŞKANI ADAYI TARİFİ

Gültekin Uysal, tv100'de yayımlanan Yüzler Kulübü programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uysal, Altılı Masa'nın olası Cumhurbaşkanı adayına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye pek çok riski depo etmiş vaziyette. Ben geç kalındığı kanaatinde değilim. Adayın öyle göktaşı gibi gökten düşecek hali yok. Bir geçmişte olduğu gibi iddiasız bir aday değil, siyasi alanda icracı iddiası olan politik figürlerden oluşacak. Aday adayı başvurularını da alıyoruz. Ana muhalefetin, lider bir partinin genel başkanının cumhurbaşkanı adayı olmasından daha tabii ne olabilir ki. İsmini de ifade ettiğiniz Sayın Ekrem İmamoğlu ve Sayın Mansur Yavaş da olmak üzere özellikle 2019 yerel seçimleriyle beraber Sayın Erdoğan’ın siyasi serüvenine baktığımızda İBB Başkanlığı’ndan başlayarak Türk siyasetinde böyle bir beklenti de oluştu. Ben bunları tabii karşılıyorum. Her siyasi partinin kendi cephesinden tüm ölçütleri kullanarak; bütün bu süreci yönetecek politik bir figürdür. O açıdan bahsettiğiniz isimlere karşı peşin peşin bir yargım açıkçası yok. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.