banner16

CHP'li vekil, polis grubundaki mesajlaşmayı paylaştı: Biz devletin polisiyiz, AKP’nin polisi değiliz

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, adında 'POLİS MERKEZİ' bulunan bir whatsapp grubunda yazıldığını savunduğu bir mesajı paylaşarak, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, savcılık kararı olmadan CHP afişlerini toplatmak için harekete geçtiğini" açıkladı 

11 Kasım 2022
CHP'li vekil, polis grubundaki mesajlaşmayı paylaştı: Biz devletin polisiyiz, AKP’nin polisi değiliz

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın hazırladığı afişler hakkında toplatma kararı çıkartılmasıyla ilgili polis whatsapp grubu olduğu öne sürülen bir gruptaki yazışmaları paylaştı. Bakan paylaşımda polislerin, "Sayın vekilim, biz devletin polisiyiz, AKP’nin polisi değiliz. Bu koşullarda nasıl polislik yapacağız? Talimat ile mahkeme kararı mı alınır, teşkilat rahatsız." dediğini aktardı.

CHP'li Bakan, kendisine polis memurları tarafından gönderildiği öne sürülen bir whatsapp grubu görselini paylaştı. Konuşma görselinin yer aldığı paylaşımda, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın hazırladığı afişler hakkında toplatma kararı için "Savcılıkla görüşülüyor" ifadesi yer aldı.

"Yasaklama ve toplatma kararı alınacak. Şimdiden tespitlerimizi yapalım, Sn Müdürümüzün emirleridir." ifadelerinin yer aldığı ekran görüntüsünü paylaşarak, "Az önce polis kardeşlerimiz CHP İstanbul İl Bşk. hazırladığı afişler ile ilgili bu yazışmayı gönderdi" ifadesini yazan CHP'li Bakan şu paylaşımı yaptı:

"Az önce polis kardeşlerimiz CHP İstanbul İl Bşk. hazırladığı afişler ile ilgili bu yazışmayı gönderdi. "Sayın vekilim, biz devletin polisiyiz, AKP’nin polisi değiliz. Bu koşullarda nasıl polislik yapacağız? Talimat ile mahkeme kararı mı alınır, teşkilat rahatsız." diyorlar."

"Bunu açıklamak zorundasın"

İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ı etiketleyerek, "Bunu açıklamak zorundasın" diye yazan CHP'li Bakan, "AKP İl Başkanı gibi davranmak istiyorsan üzerindeki üniformayı çıkart. Eğer bu afişlerle ilgili bir toplatma kararı çıkarsa, bu yargıya talimat verilmiş demektir" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50