banner16

Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

 

08 Ağustos 2022
Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar/TL kuru dalgalanmaya devam ediyor. Cuma günü beklentilerin üstünde gelen ABD tarım dışı istihdam verisi dolardaki dalgalanmayı hızlandırdı. Dolar yeni haftaya 17.93 TL'den başladı

Dolar/TL kuru dalgalanmaya devam ediyor. Cuma günü beklentilerin üstünde gelen ABD tarım dışı istihdam verisi dolardaki dalgalanmayı hızlandırdı. Dolar yeni haftaya 17.93 TL'den başladı. Euro ise 18,2778 TL'den başladı.

Geçtiğimiz hafta piyasaların doların gidişatına yön vermek için beklediği veri cuma günü saat 15:30'da açıklandığı anda piyasalardaki dalgalanmanın şiddeti arttı.

Sakin bir seyir süren dolar endeksi yüzde 1 yükseldi. Dolar küresel para birimleri karşısında yükselişe geçti. 

Haftanın gündeminde neler var?

10 Ağustos Çarşamba günü işsizlik rakamları açıklanacak. 11 Ağustos Perşembe günü ise Haziran ayı cari açık rakamları açıklanacak. 12 Ağustos Cuma günü ise Sanayi üretim verisi açıklanacak.

Dışarda ise 10 Ağustos Çarşamba günü ABD'nin enflasyon rakamları açıklanacak. Beklentilerin üstünde gelebilecek bir enflasyon rakamı dolardaki dalgalanmayı şiddetlendirebilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.