banner16

Merkez Bankası: Cari fazla eylülde 1,65 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eylül ayına ilişkin cari işlemler hesabını açıkladı. 

11 Kasım 2021
Merkez Bankası: Cari fazla eylülde 1,65 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eylül ayına ilişkin cari işlemler hesabını açıkladı. 

Buna göre cari fazla eylülde beklentileri aşarak 1,65 milyar dolar olarak gerçekleşti. Beklentiler cari fazlanın 1,25 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi. Diğer yandan yıllıklandırılmış cari açık ise 18,4 milyar dolar olarak kaydedildi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, cari fazla gelişmesinde geçen yılın eylül ayında dış ticaret açığının 2.73 milyar dolardan, 1.2 milyar dolara gerilemesi ve hizmetler dengesi kalemi kaynaklı net girişlerin 1.92 milyar dolar artarak, 3.67 milyar dolara yükselmesinin etkili olduğu belirtildi.

Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise eylülde 5.58 milyar dolar fazla verdi. 

Rezervlerde artış sürüyor

Hizmetler dengesi altında seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler eylülde yıllık olarak 1,42 milyar dolar artış göstererek, 2,98 milyar dolara yükseldi.

TCMB'den yapılan açıklamada doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler 1.86 milyar dolar olarak gerçekleştiği açıklandı.

Öte yandan yapılan açıklamada resmi rezervlerin bu ay 5.58 milyar dolar arttığı belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50