banner16

Kupa Amerika bu kez Messi'nin ellerinde

Kupa Amerika finalinde rakibi Brezilya’yı yenen Arjantin şampiyon oldu. Arjantin'de onbinlerce kişi sokaklarda zaferi kutladı. 

11 Temmuz 2021
Kupa Amerika bu kez Messi'nin ellerinde

Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrindeki Maracana Stadı'nda oynanan Kupa Amerika final karşılaşmasını Arjantin 1-0 kazandı. Brezilya-Arjantin arasında oynanan maçın tek golünü 22. dakikada Arjantinli orta saha oyuncusu Angel Di Maria attı.

Böylece üç kez Kupa Amerika finali, bir kez de Dünya Kupası finali oynayan ve kaybeden Lionel Messi, ilk kez Arjantin'le kupa kazanma başarısı gösterdi.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından düzenlenen turnuvaya Brezilya ev sahipliği yaptı.



Şampiyonluğun ardından Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in merkezindeki Dikilitaşta toplanan onbinlerce kişi 28 yıl sonra gelen şampiyonluğun sevincini yaşadı.

Her yaştan Arjantinlinin katıldığı kutlamada halk Messi sloganları attı, arabasıyla gelenler de korna çalarak kutlamaya eşlik etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.