banner16

BTP liderinden 'hangi ittifak' sorusuna yanıt

“AK Parti'yle herhangi bir temasımız olmadı. Açıkçası, düşünmüyoruz da'' 

26 Haziran 2021
BTP liderinden 'hangi ittifak' sorusuna yanıt

Bağımsız Türkiye Partisi BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, beraberinde partisinin Genel Başkan Yardımcıları Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, Emre Polat, Ender Kalabulut ve İsmail Çetin’le birlikte Yeniçağ’ı ziyaret ederek, gazetenin imtiyaz sahibi olan İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik ve medya grubunun yöneticileriyle görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nı genişletmek için Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk ile görüşerek SP’yi ittifaka katma girişiminde bulunmuştu. SP yönetiminin “Gündemimizde yok” demesine rağmen Asiltürk’ün bu yöndeki ısrarının devam ettiği biliniyor.

Öte yandan erken seçim tartışmalarının ve ittifakları genişletme çabalarının olduğu bir dönemde Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) lideri Hüseyin Baş’ın son günlerde peş peşe yaptığı bazı görüşmeler dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP Ankara Milletvekili Ahmet Haluk Koç ve CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi’nin ziyaret ettiği BTP lideri Hüseyin Baş, İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik’le görüşmesinin ardından katıldığı programda ittifaklar konusunda sorulan soruya şöyle cevap verdi:

”Biz kız eviyiz. Bizim siyasi partilerle temaslarımız sağlıklı. Her siyasi partiyle temasımız var. Geçmişte de oldu. Ancak AK Parti ile herhangi bir temasımız olmadı. Açıkçası düşünümüyoruz da"

23 Haziran’da adayı çekilmişti

24 Haziran 2018 seçimlerinde Millet İttifakı içinde yer alması beklenirken Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) son anda ittifak dışında kalmıştı.

İstanbul’da AK Parti’nin itirazı üzerine  tekrarlanan 31 Mart yerel seçimlerinde BTP’nin adayı olan Selim Kotil’i 23 Haziran’da tekrarlanan seçimde aday olmamıştı. (Halkweb)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50