banner16

Hac ve umre bir süre daha yasak

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, ülkenin resmi ajansına yaptığı açıklamada, koronavirüsü salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamaların bazı noktalarda gevşetileceğini duyurdu. 

21 Haziran 2020
Hac ve umre bir süre daha yasak

Açıklamada, pazar günü saat 06:00'dan itibaren ülke genelinde sokağa çıkma yasağının kaldırılacağı, tüm ekonomik ve ticari faaliyetlere de izin verileceği belirtildi.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU

Açık alanlarda gerekli tüm tedbir ve önlemlerin alınmasına azami derecede uyulması gerektiği vurgulanan açıklamada, maske takmanın zorunlu olduğu kaydedildi.

UMREYE ŞİMDİLİK İZİN YOK

Koronavirüs salgını nedeniyle askıya alınan umre ve ziyaretlerde herhangi bir değişiklik olmadığını belirten açıklamada, sağlık verileri ışığında periyodik olarak bu durumun gözden geçirildiği aktarıldı.

Açıklamada, uluslararası hava uçuşlarının yanı sıra deniz ve kara sınırlarından giriş-çıkışlar konusunda herhangi bir değişikliğin olmadığı ve kısıtlamanın ikinci bir duyuruya kadar aynı şekilde devam edeceği vurgulandı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.