banner16

Türkiye Wushu Federasyonu şeriat yasalarıyla mı yönetiliyor?

Türkiye Wushu Federasyonu Başkanvekili Abdurrahman Akyüz'e göre, erkek antrönör kadın sporcuyu izlerse nikah düşermiş! Akyüz'ün bu nedenle, maçlarda kadın sporcuların köşesine erkek antrönör koymayı yasakladığı iddia ediliyor. 

21 Haziran 2020
Türkiye Wushu Federasyonu şeriat yasalarıyla mı yönetiliyor?

Skandalların merkezindeki Türkiye Wushu Federasyonu'nun (TWF) Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün sporculara ve antrenörlere akıllara durgunluk veren bir kural koyduğu ortaya çıktı.

Akyüz’ün getirdiği kurala göre, erkek sporcuların köşesinde kadın, kadın sporcuların köşesinde ise erkek antrenör yer alamıyor. İddiaya göre başkanvekilinin kuralı getirmesinin sebebi ise ‘nikah düşüyor’ olması.

Son olarak TRT Spor 2’den de yayımlanan Türkiye Şampiyonası’nda görüldüğü üzere kural istisnasız bir şekilde uygulanıyor.

SEANSLAR İLAHİ İLE BAŞLYOR

Abdurrahman Akyüz’ün icraatları bununla da sınırlı değil. Akyüz’ün talimatları doğrultusunda turnuvalarda sabah seansları ilahiyle başlıyor.

Akyüz'ün, “Bizim amacımız spor yapmak değil cihat” dediği iddia ediliyor. 2018 yılında kadın hakemlerin kıyafetleri uygun bulunmadığı için değiştiriliyor. Akyüz döneminde erkek sporculara da diz altı tayt giymek zorunlu hale geldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.