banner16

Kılıçdaroğlu'ndan Berat Albayrak açıklaması: Veziri vererek şahı kurtaramazsınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Instagram hesabından istifasını açıklayan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak ile ilgili açıklama yaptı. 

10 Kasım 2020
Kılıçdaroğlu'ndan Berat Albayrak açıklaması: Veziri vererek şahı kurtaramazsınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili "Asıl sorumlu bu işin tepesindeki insandır. Geçen gün de söyledim, veziri verip şahı kurtaramazsınız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

-Bugün 10 Kasım büyük bir lideri bir devlet adamını bir eski komutanı, düşmanının bile saygı duyduğu değerli bir insanı sonsuzluğa uğurlayışımızın 82. yılı. Gerçekten de düşmanının bile saygı duyduğu bir insan. Biz 82 yıldır onu unutmadık, bundan sonra da unutmayacağız. Bizim mücadelemiz de onun bıraktığı mirası büyütmektir. Bizim yapmak istediğimiz Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmaktır. Darbelerin olmadı, demokrasinin güçlendiği her şeyi ben bilirim anlayışından uzak devletin kurallarına her zaman saygı gösterildiği birer süreci başlatmak durumundayız.

-Onu içeri atan yargı değil devletin içindeki bazı organizasyonlar benim bildiği Müyesser Yıldız istediği kadar göz dağı versinler kalemini satmayan bir gazetecidir.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN GERİLİMİ

-Yine güzel bir haber Azerbaycan'la ilgili. İşgal altında toprakları vardı. Uzun yıllardır Azerbaycan işgalin bitmesini istiyordu. Ama olmadı tek yol vardı savaşmak. Savaştılar ve başardılar. Aliyev bu savaşta çok sıcak bir mesaj verdi. Biz Ermenistan halkına karşı değiliz. Biz Ermenistan'ı yönetenlere karşıyız dedi. İşgalin sona ermesiyle birlikte bir dostluğun başlayacağını düşünüyorum. Umarım iki komşu daha tutarlı bir diyalog sürecine başlamış olurlar. Ermenistan tarafından kamuoyuna açıklanan bildiri bölgedeki ateşin düşmesine katkı verecektir.

-Diyarbakır il başkanımız aradı Silvan'da dedi 16-28 yaşında çok sayıda intihar var. Bu konunun araştırılması lazım. İntiharın nedenleri nedir bir araştıralım dedi. İnsan haklarından sorumlu arkadaşımızı gönderdik. İntihar edenlerin tamamının ekonomik sorunları var. Düğünde takılana altını satarak evimize ekmek götürüyoruz diyor bu aileler. Ben AK Partiye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. Sizin vicdanınız böyle bir şeye el veriyor mu? 16-28 yaş arası gençlerin umutları tükenmiş. Ülkenin şu geldiği hale bak. Erdoğan bunun farkında mı? Haberi bile yok. Sarayda böyle bir olay yok ki. Bu tablo hepimizin önünde olması gereken bir tablo.

İZMİR DEPREMİ

-Yaralar hızla sarılıyor. Yıkılan hane sayısı 143. Acil yıkılması gereken hane sayısı 831. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 224 konut eşyalarıyla birlikte tamamlandı ve beyaz eşyalar da dahil olmak üzere depremzedelere verilecek. Hilton otelinin odaları depremzedelere açıldı. Belediye ile otel arasında yapılmış güzel bir sözleşme var. Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak. Orta hasarlı habelere de 5'er bin liralık ödeme yapılacak.

-Her siyasi parti kendi düşüncelerini açıklar sonra da onları broşür ya da kitap çıkarır. Ben sanıyordum ki Zekeriya Öz gibi savcılar sadece İstanbul’da var ama Anadolu’da da varmış. Bizim kitaplarımızı toplatmışlar. Bir kişi 4 yerden maaş alır mı? Her biri de 15-20 bin lira. Biz bunu eleştirmeyecek miyiz? 'Bunu eleştirirseniz Cumhurbaşkanlığı’na hakaret sayılır' dediler. Bunlar devleti arpalığa çevirmedi mi, çevirdiler. Senin gücün yetmez sayın hakim. Senin gibiler, açık söylüyorum, sarayın satılmış insanlarıdır.

ALBAYRAK'IN İSTİFASI

-Albayrak'ın istifası hayırlı olmuştur. Ama neden istifa etti bilmiyoruz. Bunun sorumlusu bir kişi o da Erdoğan'dır. Her şeye o karar veriyor. Bazı gerçekler gizlenmiş, Erdoğan sonradan öğrenmişse bu daha büyük felaket. 

Devletin yönetilemediğini kabul etmemiz lazım. Asıl sorumlu bu işin tepesindeki insandır. Geçen gün de söyledim, veziri verip şahı kurtaramazsınız.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50