banner16

Bakan Kurum: 1 milyon 348 bin konutun dönüşümünü sağladık

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2012 yılında başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1 milyon 348 bin konutun dönüşümünü sağladıklarını söyledi. 

19 Haziran 2020
Bakan Kurum: 1 milyon 348 bin konutun dönüşümünü sağladık

Konya'da Selçuklu Kongre Merkezi'nde yapılan '2023'e Doğru Güçlü Şehirler, Güçlü Türkiye' programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1 milyon 348 bin konutun dönüşümünü sağladıklarını söyledi. Bakan Kurum, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bedeli ne olursa olsun’ diyerek 2012 yılında başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında bugüne kadar 1 milyon 348 bin konutun dönüşümünü sağladık" diye konuştu.

TOKİ'NİN ÜRETTİĞİ KONUT SAYISI 900 BİNİ GEÇTİ'

TOKİ tarafından üretilen konut sayısının 900 bini geçtiğini belirten Bakan Kurum, "TOKİ’mizle ülkemizin her noktasında sosyal donatılarıyla beraber, 1 milyon bağımsız bölüm ürettik. Bugün TOKİ’mizin ürettiği konut sayısı 900 bini geçmiş durumda. 50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle beraber çok yakında 1 milyonuncu konutun anahtarını sahibine teslim edeceğiz" dedi.

'23 MİLLET BAHÇESİNİ HİZMETE SUNDUK'

Bugüne kadar 23 millet bahçesini hizmete sunduklarını belirten Bakan Kurum, "2023 yılına kadar 81 ilde 81 milyon metrekarelik alana yapacağımız millet bahçelerimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz. Şu ana kadar Cumhurbaşkanımızın iştirakleriyle iki ayrı açılış töreniyle tam 23 millet bahçemizi aziz milletimizin hizmetine sunduk. 200’den fazla projemizde çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.