banner16

Kılıçdaroğlu: Yerel mahkemenin kararı, anayasayı askıya alma amacı taşıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel mahkemenin Enis Berberoğlu ile ilgili Anayasa Mahkemesi kararını tanımamasının ardından basına kapalı olarak yapılan grup toplantısında konuştu. 

14 Ekim 2020
Kılıçdaroğlu: Yerel mahkemenin kararı, anayasayı askıya alma amacı taşıyor

Yerel mahkemenin Enis Berberoğlu ile ilgili Anayasa Mahkemesi kararını tanımamasının ardından basına kapalı olarak yapılan grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Söylediklerimizde ve savunduklarımızda haklıydık. Bir alt mahkemenin yargıda oluşturduğu derin çürümeyi, bir başka mahkeme gidermelidir” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun sürecin soğukkanlılıkla izlenmesi yönünde milletvekillerini uyardığı da kaydedildi.

TBMM’de basına kapalı olarak yapılan CHP Grup toplantısı, yaklaşık iki saat sürdü.

Toplantıda; İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi kararını tanımaması masaya yatırıldı.

HAKLILIĞIMIZ, AYM TARAFINDAN ONAYLANDI

Edinilen bilgilere göre; toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, “Söylediklerimizde ve savunduklarımızda haklıydık. Haklılığımız, Anayasa Mahkemesi tarafından da oybirliğiyle onaylandı. Yerel Mahkemenin verdiği bu karar, Anayasayı askıya alma amacı taşıyor. Hukukun üstünlüğünü ve adalet duygusunu hedef alıyor.

Halkın oyuyla gelenler, bir gün yine halkın oyuyla gideceğini bilmelidir, demokrasinin temeli de budur. Ancak bugün, halkın oyu ile geldikleri makamlardan gitmemek için her türlü yolu deniyorlar. Medyayı, yargıyı ele geçirme amaçlarının nedeni de budur” dedi.

ÇÜRÜMEYİ BİR BAŞKA MAHKEME GİDERMELİ

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda “Bir alt mahkemenin yargıda oluşturduğu derin çürümeyi, bir başka mahkeme gidermelidir. Çünkü yargıya olan güvensizlik, ancak bir başka yargı kararı ile yeniden sağlanabilir. Bu konuda da asıl büyük görev yargıya düşüyor” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun sürecin soğukkanlılıkla izlenmesi için milletvekillerini uyardığı ve “Bugüne kadar her söylem ve davranışımızda haklı çıktık. Gücümüzü de bu haklılığımızdan alıyoruz. Birinci yüzyılda Cumhuriyet kuruldu, ikinci yüzyılda da Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Yaşanan süreç, bu sözümüzü, her geçen dakika daha da anlamlı hale getiriyor” ifadelerini kullandığı da belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50