banner16

MetroPOLL Başkanı Sencar: 3 büyükşehrin de el değiştirmesini beklemiyoruz

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun Murat Kurum'dan önde olduğunu söyleyen Sencar, ancak oradaki durumun değişken olduğunu dile getirdi. 

05 Mart 2024
MetroPOLL Başkanı Sencar: 3 büyükşehrin de el değiştirmesini beklemiyoruz

Yerel seçimlere kısa bir süre kala seçim anketleri gelmeye devam ediyor. İstanbul ve Ankara’da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş koltuklarını korumaya devam edebilecek mi? Anketlerde son durum ne? İki büyük kentteki durum kulislerde hareketin devam etmesine neden olurken Metropoll Araştırma Başkanı Özer Sencar’dan çok çarpıcı değerlendirmeler geldi.

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun Murat Kurum'dan önde olduğunu söyleyen Sencar, ancak oradaki durumun değişken olduğunu dile getirdi. Sencar açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

Ankara'da 10 gün önce yaptığımız bir araştırmanın sonuçlarına göre Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı adayı Turgut Altınok'un tam 14 puan önünde! Ankara'nın Mansur Yavaş'ta kalacağı konusunda çok eminiz.

İzmir'de de CHP için bir problem görmüyorum. Yaptığımız anketlere göre İzmir'de de CHP'nin adayı Cemil Tugay rahat bir şekilde kazanıyor. CHP'nin İzmir'de ithal bir adaya oy vereceğini düşünmüyorum.

Böylelikle İstanbul'un da İzmir'in de Ankara'nın da el değiştirmesini beklemiyoruz. Yeniden Refah Partisi, Türkiye genelinde AKP’den en az 2 puan çekecek. Büyükşehirlerin hiçbirinde kazanma şansı yok ama AKP’den oy alacak. CHP adaylarından alacağı oy yok.

Yeniden Refah Partisi, AKP aleyhine çalışıyor CHP'ye dolaylı olarak yardım sağlıyor. Fatih Erbakan daha önce de çekildi. Erbakan'ın veya partideki arkadaşları hakkında net bir şey söyleyemem her an her şey olabilir.

Oy verme tutumunu birçok şey etkiler. Bunda demografik yapı, nüfus, etnik köken gibi faktörler vardır. Yaptığımız ölçümlerde görüyoruz ki en az riskli olan CHP açısından Ankara ve İzmir'dir.

İstanbul'da ise İmamoğlu önde fakat kesin kazanır demem için en az 5 puanlık bir farka ihtiyacı var.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50