banner16

Gezici Anketi: Murat Kurum öne geçti, İYİ Parti adayı YRP ve Zafer Partisi'nin gerisinde

Gezici Araştırma, 17-20 Şubat 2024 tarihleri arasında İstanbul'da yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. 

29 Şubat 2024
Gezici Anketi: Murat Kurum öne geçti, İYİ Parti adayı YRP ve Zafer Partisi'nin gerisinde

Gezici Araştırma, 17-20 Şubat 2024 tarihleri arasında İstanbul genelinde sosyal, ekonomik, politik ve kültürel konularla ilgili seçmen algısını belirlemek amacıyla aboneleri, yabancı yatırımcılar ve uluslararası sivil toplum kuruluşları içi yaptığı kamuoyu aaştırmasının sonuçlarını açıkladı.

"31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna verilen yanıtlara göre çıkan sonuç şöyle:

Murat Kurum %44.1

Ekrem İmamoğlu %43.5

DEM Parti Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni %4.1

Zafer Partisi Azmi Karamahmutoğlu %3.1

Yeniden Refah Partisi Mehmet Altınöz %2.3

İYİ Parti Satuk Buğra Kavuncu %1.7

Diğer Adaylar %1.2

Araştırmaya katılan halkın 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi parti adayına oy vereceğine ilişkin dağılım incelendiğinde % 44.1’i AK Parti ve MHP ortak adayı Murat Kurum’a oy vermek istediğini ifade ederken % 43.5’i CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na oy vermek istediğini ifade etmektedir. DEM adayı Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni % 4.1 , Zafer partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu % 3.1, Yeniden Refah Partisi Mehmet Altınöz % 2.3 İYİ Parti Mehmet Satuk Buğra Kavuncu % 1.7 aldığı görülüyor.

Araştırmanın Künyesi

İstanbul’da yaşayan bireylerin oy verme tercihlerini belirlemek için örneklem oluşturulurken kota örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Böylece belirlenen örneklemin cinsiyet, yaş grubu, sosyo ekonomik düzey olarak evreni temsil edecek niteliklere sahip olması amaçlanmıştır. Bu araştırmada Türkiye’de TÜİK İstatistiki Bölge sınıandırması (NUTT) dikkate alınmıştır. Ayrıca, TÜİK’in 2019 Yerel Seçim Sonuçları ve 2023 Mayıs Milletvekili Seçim sonuçları da göz önünde bulundurularak İstanbul genelini temsil edecek nitelikte oluşturulmuştur. Anket uygulanırken özellikle İstanbul'un 3 farklı bölgesinde yaşayan bireylerin sosyo-kültürel düzeyi dikkate alınarak örneklem çeşitliliği sağlanmıştır. Toplamda İstanbul'da 8248 kişiyle görüşme gerçekleştirilmiştir. Yapılan çalışmada tüm veriler hanelere gidilip yüz yüze görüşme yöntemiyle toplanmıştır

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner50