banner16

ABD Başkonsolosluğu önünde George Floyd'un öldürülmesi protesto edildi

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde, siyahî George Floyd’un polis şiddeti sonucu öldürülmesini protesto etti. 

14 Haziran 2020
ABD Başkonsolosluğu önünde George Floyd'un öldürülmesi protesto edildi

ABD’nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde işsiz siyahî George Floyd’un gözaltına alınırken polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından ülkede başlayan eylemlere destek vermek için Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri, İstanbul Sarıyer’de bulunan ABD Başkonsolosluğu önünde bir araya geldi. 

Koronavirüs salgını nedeniyle HKP üyelerinin sosyal mesafe kuralına uyduğu ve maske taktığı eylemde basın açıklamasını HKP İstanbul İl Başkanı Av. Pınar Akbina gerçekleştirdi.

Che Guevera’nın  “Dünyanın neresinde olursa olsun, haksız yere birisinin suratına atılan tokadı kendi suratında hissetmeyen kişinin insanlığından şüphe ederim” sözünü hatırlatan Akbina, açıklamasında "Bu vicdansızlığa karşı gözlerinden yaşlar süzülmeyen, içi burkulmayan ve bir kez daha ABD Emperyalistlerine karşı kini bilenmeyenin insanlığından şüphe ederiz” ifadelerine yer verdi.

ABD’deki protestolarının haklı ve meşru olduğunu vurgulayan Akbina, “Halkın bu isyanı önemlidir. Beyaz Saray’ın tarihinde bir ilk olarak eylem alanına çevrilmiş olması, taşlanmış olması, korkudan “Dünyanın En Güçlü Liderinin” yeraltı barınaklarına bir fare gibi sığınması önemlidir. Bu İsyan, Amerikan Halklarının en azından kendi gücünü görmesi, bir araya geldiğinde de; yenilmez, aşılmaz güç olarak gördüklerinin aslında birer kâğıttan kaplan olduklarını görmeleri açısından önemlidir” dedi.

Açıklama’nın ardından ABD Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bırakıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.