banner16

Bakan Ersoy'dan "Kanun Hükmü" açıklaması: Sanatın gücüyle terör örgütü propagandası yapılmasına karşıyız

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Altın Portakal Film Festivali'nde yaşanan belgesel kriziyle ilgili ilk kez konuştu. Ersoy, "Festivalde sanatın gücü kullanılarak terör örgütü propagandası yapılmasına karşıyız." dedi. 

29 Eylul 2023
Bakan Ersoy'dan "Kanun Hükmü" açıklaması: Sanatın gücüyle terör örgütü propagandası yapılmasına karşıyız

Altın Portakal Film Festivali'nde yaşanan belgesel krizi devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın festivalden "Kanun Hükmü" belgeseli nedeniyle desteğini çekme kararı sonrası Altın Portakal yönetimi belgeseli ikinci defa festival seçkisinden çıkarmıştı.

"SANATIN PROVOKASYON UNSURU OLARAK KULLANILMASINA KARŞIYIZ"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bu konuyla ilgili bakanlığımızın tavrı başından beri çok net. Bakanlık olarak kültür ve sanatın her daim destekçisiyiz. Ancak sanatın gücü kullanılarak terör örgütü propagandası yapılmasına, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılmasına da son derece karşıyız" dedi.

ALTIN PORTAKAL'DA BELGESEL KRİZİ

Bu yıl 60'ıncısı düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Ulusal Belgesel Yarışması seçkisinden çıkarılan ve yeniden ve seçkiye dahil edilen "Kanun Hükmü" filmin, seçkiden yeniden çıkarıldığı kaydedildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.